پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳ آذر ۱۳۸۷، ۱۴:۰۹

کارت پستالهای قدیمی ایران در صاحبقرانیه به نمایش در می آیند

کارت پستالهای قدیمی ایران در صاحبقرانیه به نمایش در می آیند

نمایشگاه منتخب کارت پستالهای قدیمی مربوط به دوره قاجار در کاخ صاحبقرانیه مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کارت پستالها که از قدیمی ترین کارت پستالهای ایران است در فرانسه به چاپ رسیده اند و شامل یک کارت رنگی و 89 کارت سیاه و سفید است.

بناهای تاریخی ایران همچون طاق بستان، مقبره قدیمی حافظ، تصاویر دولتمردان چهار دوره تاریخی شامل صفویه، افشاریه، زندیه و قاجاریه، راهها و طبیعت ایران، خیابانهای قدیم تهران، اماکن مذهبی، بازارها، پل ها و کشتیهای قدیمی ایران از جمله تصاویری است که محتوای این کارتها را تشکیل می دهند.

بر اساس اسناد تاریخی، ناصر الدین شاه قاجار اولین شاه ایران بود که کارت پستال برای انیس الدوله خرید. این کارت شامل تصویری از بلیط یک نمایش بود که به دلیل علاقه انیس الدوله به هنر تئاتر به وی هدیه شد.

در دنیا نیز اولین بار کارت تبریک توسط چینی ها برای آرزوی خوشبختی و سال نو به کار گرفته شد؛ در دهه 1850 میلادی با پیشرفت صنعت چاپ کارتهای تبریک از کالاهای بسیار گران به عنوان یک کالای عمومی در دسترس همگان قرار گرفت و در سال 1930 میلادی طراحی و چاپ کارتهای تبریک به صورت حرفه ای درآمد و امروزه کارت پستال اشکال و انواع مختلفی یافته است.

آثار نمایشگاه کارت پستالهای دوره قاجار از مجموعه خصوصی غلامرضا سحاب گردآوری شده است و از 8 تا 18 آذرماه سال جاری در اتاق اسناد کاخ صاحبقرانیه مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران برگزار می شود و بازدید از این نمایشگاه برای عموم علاقه مندان از ساعت 9 تا 17 آزاد است.

کد خبر 788330

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha