به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، محمد رضا بذرگر در نشستی با خبرنگاران افزود: برای این امر با استفاده از اعتبارات سال 87 مرمت فاز دوم این بنای تاریخی دوره قاجاریه آغاز خواهد شد که پس از اتمام عملیات مرمت به موزه مردم شناسی تغییر کاربری می یابد.
وی درخصوص مراحل مرمت این بنای تاریخی گفت: اجرای فاز اول برنامه مرمت بنا با اعتباری حدود 140میلیون ریال پایان یافت که با توجه به آسیب دیدگی در قسمت کف، عملیات کف فرش حمام انجام شد.
رئیس میراث فرهنگی فارس گفت: بدنه و سقف حمام نیز آسیب جدی دیده بود که تعمیرات گچی آن انجام شد و همچنین تعمیراتی در بخش خزینه حمام و سنگهای ازاره اثر نیز صورت گرفت.
وی افزود : فاز دوم مرمت بنا شامل اجرای کانل رفع نم در پیرامون بنا، اجرای اندود کاهگل پشت بام، تعمیرات نمای خارجی بنا در تمام اضلاع، تعمیرات گچی داخل بنا در بخشهای مورد نیاز و نصب فواره های سنگی حوضبودهکه به زودی آغاز خواهد شد.
بذرگر با اشاره به اینکه مرمت این بنای تاریخی در سال جاری به پایان خواهد رسید، تصریح کرد: این اثر پس از اتمام مرمت به امکانات موزه ای از جمله ویترین، نورپردازی و استقرار اشیاء موزه ای مجهز خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فارس هدف از راه اندازی موزه مردم شناسی در شهرستان لامرد را معرفی فرهنگ قومی و محلی ، پوشاک ، آداب و رسوم، ابزار و نحوه زندگی مردم منطقه از ادوار گذشته به گردشگران داخلی و خارجی و نیز تلاش در جهت توسعه و رونق گردشگری شهرستان با توجه به توانمندیهای گردشگری منطقه دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، حمام اشکنان لامرد از آثار به جای مانده از دوره قاجاریه بوده که از لحاظ سبک و معماری شباهت زیادی به حمام وکیل شیراز اثر دوره زندیه دارد.
حمام از سه قسمت اصلی تشکیل شده که شامل سربینه، گرمخانه و خزینه بوده، قسمت سربینه (رختکن ) سقفی گنبدی شکل داردکه نورگیرهایی در آن تعبیه شده است وچهارستون سنگی مارپیچ مقرنس کاری استوار شده است.
پوشش کف و ازاره (قسمت پائین بدنه دیوارها) از سنگهای حجاری شده و منقوش تشکیل یافته و بدنه دیوار با آهک پوشش داده شده که مزین به نقوش آهک بری است. گرمخانه حمام که بخش اصلی حمام بوده نیز بر چهار ستون سنگی مارپیچ استوار گردیده و یک حوض نیز در وسط آن تعبیه شده است.
حمام اشکنان لامرد توسط مرحوم علی خان ساخته شده و در کنار مسجد جامع اشکنان قرار دارد و بنای تاریخی مسجد جمع نیز توسط او در دوره قاجار احداث شده است.
این اثر تاریخی به شماره 3442 در سال 89 به فهرست آثار ملی ایران پیوسته و تحت حفاظت و نگهداری این سازمان قرار گرفته است.
نظر شما