به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز و ریانووستی، سرگی لاوروف که روز گذشته در نشست کنفرانس خلع سلاح در ژنو سخنرانی می کرد با تاکید بر این مطلب افزود: "همیشه ما در پی تبدیل خاورمیانه به منطقه ای عاری از تسلیحات هسته ای و همچنین منطقه ای عاری از تسلیحات کشتار جمعی هستیم و موضوع تقویت و تحکیم معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای در خاورمیانه برای ما بسیار ضروری است که باید برای این مسائل بدنبال راه های قابل قبولی بود و ما آماده کار با دیگران و کمک برای حل آن هستیم".
وزیر خارجه روسیه همچنین خاطرنشان نمود که کشورش آماده گفتگو با هدف موافقت درباره رژیم جامع و فراگیر برای ممنوعیت استفاده از موشک های میان برد و کوتاه برد است.
این مقام روسی گفت: سال گذشته مسکو طرح توافقات نابود سازی موشک های میان برد و کوتاه برد را ارائه کرد و ما خواستار بررسی این پیشنهاد هستیم، پیشنهادی که بسیاری خواهان بررسی آن هستند.
وی همچنین خواستار اتحاد و تشریک مساعی همه کشورهای ذی نفع برای مقابله با تهدیدات بالقوه موشکی شد و آن را جایگزینی سازنده برای برنامه های یکجانبه در این عرصه مهم دانست.
لاوروف همچنین ضمن انتقاد از سامانه ضد موشکی آمریکا در جمهوری چک و لهستان و همچنین با تاکید بر معتبر بودن بسته پیشنهادی روسیه در این زمینه، تصریح کرد: "توسعه یکجانبه سیستم های ضدموشکی سبب از بین رفتن ثبات استراتژیک و بر هم خوردن رژیم های پیشگیری به عنوان تامین کننده توازن جهانی خواهد شد".
گفتنی است که "دیمیتری مدودف" رئیس جمهوری در پیامی به کنفرانس خلع سلاح در ژنو که از سوی لاوروف قرائت شد بر کنار گذاشتن استقرار تسلیحات تهاجمی استراتژیک در خارج از قلمروی ملی تاکید کرده بود.
در پیام مدودف آمده است: توافقنامه روسیه و آمریکا که جایگزین "استارت1 " ( اعتبار آن 5 دسامبر 2009 پایان می باید ) خواهد شد، باید نه تنها تعداد کلاهک های هسته ای و بلکه ابزار استراتژیک برای انتقال آنها را محدود نموده و امکان استقرار این گونه تسلیحات در خارج از مرزهای کشورها را ممنوع کند.
لاوروف همچنین در این اجلاس ابراز امیدواری که دولت اوباما تصمیماتی مشخص در رابطه با بازنگری در موضع خود نسبت به قرارداد ممنوعیت کامل آزمایش تسلیحات هسته ای اتخاذ کند.
وزیر خارجه روسیه در ادامه با اشاره به غیر قانونی بودن مسابقه تسلیحاتی در فضا گفت تمامی کشورهایی که از فضا بطور صلح آمیز استفاده می کنند، باید در جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی ذینفع باشند.
لاوروف با اشاره به اینکه بزودی مسکو و پکن سندی مشترک در رابطه با ممنوعیت مسابقه تسلیحاتی در فضا ارائه خواهند داد ابراز امیدواری نمود که این سند اساسی برای مذاکرات آتی در این زمینه باشد.
نظر شما