به گزارش خبرنگارمهر،پرونده ماهنامه گزارش موسیقی به بررسی زندگی و آثار "هرمز فرهت" اختصاص دارد، در این بخش ضمن بررسی کارنامه کاری این هنرمند ؛ گفتگوی مفصلی با عنوان "پاک ترین و شریف ترین تراوش ذوق بشریت" با وی انجام شده است.
هرمز فرهت در بخشی از گفتگوی خود در خصوص تحول در موسیقی ایران چنین گفته است : "اگر درمورد موسیقی سنتی ایران صحبت می کنیم این موسیقی همین است که هست .کاری نمی توان با آن کرد و نباید هم کرد. این موسیقی دارای خصوصیاتی بوده و عمد به تحول آن هدف مناسبی نیست .این موسیقی تک صدایی با فواصل انعطاف پذیر و متکی بر بداهه سرایی بوده که نوازنده و یا خواننده طی آموختن طولانی در بطن خودش قرار می گیرد و اینکه تکلیف موسیقیدان و یا آهنگساز ایرانی چیست مربوط به خودش است و نباید سعی کنیم در راه آفرینش موسیقی نو موسیقی سنتی را متحول کنیم بلکه آهنگساز باید به دنبال آفرینش برمبنای هرآنچه که می خواهد برود که باید متکی به دو اصل باشد داشتن قابلیت ذاتی و داشتن سواد کافی."

در بخش بررسی موسیقی ملل "استفان میکوس" آهنگساز آلمانی معرفی شده است در این بخش ضمن معرفی این آهنگساز گفتگویی با او با عنوان "خوشحال می شوم اگر موسیقی ام را ابتدایی بنامند"؛ این آهنگساز آلمانی در بخشی از این گفتگو به تجربیات خود از سفر به مشرق زمین گفته است.
بخش دیگری از این ماهنامه با عنوان پدیدار به گفتگوهای کوتاه با برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره موسیقی فجر اختصاص دارد در این بخش عملکرد جشنواره امسال و نقاط ضعف و قوت آن مورد بررسی قرار گرفته است.
نگاه جامعه شناختی به بتهوون و آثار او،معرفی تازه های آثار مکتوب و شنیداری موسیقی، آموزش مهارت های استدلال به هنرجو جهت حل پیچیدگی های موسیقی و...از دیگرمطالب ماهنامه گزارش موسیقی است.


نظر شما