بی ثباتی و ابهام در صحنه سیاسی چک که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را هم به عهده دارد، از آن رو حساس و حائز اهمیت است که اتحادیه یاد شده مشغول بررسی و تعیین مواضع خود درباره راه حل مقابله با بحران اقتصادی جاری است.
تدارک برای همه پرسی جدید در ایرلند جهت کسب نظر مردم این کشور در زمینه پیمان لیسبون نیز از دیگر وظایف ریاست دوره ای اتحادیه به شمار می رود که مطمئنا با ضعف هایی رو به رو خواهد شد.
دولت محافظه کار جمهوری چک به ریاست "میرک توپولانک" در هفته جاری اکثریت پارلمانی خود را از دست داد. احزاب سوسیال دموکرات و کمونیست چک که 97 کرسی از 201 کرسی پارلمان را در اختیار دارند، توانستند با کسب رای چهار نماینده وابسته به احزاب شریک در ائتلاف حاکم، دولت توپولانک را از پشتیبانی اکثریت نمایندگان محروم کنند.
بنا به قانون اساسی جمهوری چک ، دولت حاکم در پی عدم اعتماد مخالفان در پارلمان این کشور باید استعفا دهد، اما در حال حاضر با باقی ماندن توپولانک در راس دولت موافقت شده تا "واسلاو کلاوس" رئیس جمهوری چک در زمینه برنامه های سیاسی آتی این کشور تصمیم گیری کند.
به گزارش مهر، در ماه های اخیر نمایندگان احزاب مخالف همچنین از نحوه مواجهه دولت جمهوری چک با بحران اقتصادی و مالی جهان نیز انتقاد داشتند. پیش از رکود اخیر در اقتصاد جهانی، جمهوری چک از رشد اقتصادی بالایی برخوردار بود ، اما انتظار می رود در سال جاری میلادی اقتصاد این کشور نیز به شدت به ورطه رکود بیفتد.
تولید صنعتی جمهوری چک در ماه ژانویه سال 2009 میلادی با 23 درصد کاهش همراه بود. احزاب مخالف می گویند دولت توپولانک بسیار دیر و همچنین ضعیف برای مقابله با بحران اقتصادی عمل کرده است.
دولت جمهوری چک ماه گذشته میلادی یک طرح محرک اقتصادی 3.5 میلیارد دلاری به تصویب رساند که از نظر مخالفان دیرهنگام و ناکافی است.
دولت محافظه کار توپولانک از سال 2007 میلادی تاکنون قدرت را در جمهوری چک در اختیار دارد. احزاب "شهروندان دموکرات"، "دموکرات مسیحی" و "سبزها" اعضای ائتلاف حاکم را در این کشور تشکیل می دادند. رأی مثبت دو نماینده از حزب شهروندان دموکرات و 2 نماینده از حزب سبزها به عدم اعتماد به دولت به اختلافات جدی در درون دو حزب یادشده بازمی گردد.
جمهوری چک را بهتر بشناسیم :
جمهوری چک (Česká republika) کشوری واقع در اروپای مرکزی و یکی از اعضای اتحادیه اروپاست. این کشور در تاریخ اول ژانویه 1993 میلادی و به دنبال تقسیم چکسلواکی سابق پدید آمد. پایتخت آن شهر پراگ است.
به دلیل وجود نیروی کار فوق العاده ماهر، این کشور به قدرت صنعتی کشورهای بلوک شرق سابق تبدیل شد. این کشور که در قلب اروپا واقع شده، دارای تابستان های خنک و زمستان های سرد و مرطوب بوده و میزان بارندگی آن بسیار زیاد است. کشاورزی در اقتصاد کشور نقش مهمی به عهده دارد.
باید گفت که کارخانه های تولید کریستال کمک بسیاری به اقتصاد پویای این جمهوری می کند. صنعت گردشگری و طبیعت زیبای این کشور سالانه جمعیت بسیاری را میهمان خود کرده است.
نظر شما