۸ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۱۴

فرزین به مهر خبر داد:

تعیین تکلیف نحوه بازتوزیع یارانه ها در سه شنبه آینده

تعیین تکلیف نحوه بازتوزیع یارانه ها در سه شنبه آینده

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت از تعیین تکلیف نحوه بازتوزیع درآمد حاصل از هدفمندکردن یارانه ها در جلسه سه شنبه هفته آینده کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس خبر داد.

محمد رضا فرزین در گفتگو با مهر گفت: بررسی لایحه هدفمندکردن یارانه ها در کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس با حضور نمایندگان دولت و در فضای کاملا کارشناسی همچنان در حال انجام است.

وی افزود: در جلسه اخیر کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس، رئیس مرکز آمار ایران گزارشی از آخرین نتایج راستی آزمایی فرم اطلاعات اقتصادی خانوار ارائه کرد.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با بیان اینکه دولت مدل باز توزیع یارانه ها را به صورت خوشه بندی در سه گروه ارائه کرده است، اعلام کرد: خوشه اول 6.7 میلیون خانوار با جمعیت 28.5 میلیون نفر، خوشه دوم 5.3 میلیون خانوار با جمعیت 16 میلیون نفر و خوشه سوم 5.3 میلیون خانوار با جمعیت 14.5 میلیون نفر شناخته شدند.

فرزین همچنین اعلام کرد: گزارش مرکز آمار ایران درباره نتایج راستی آزمایی فرم اطلاعات اقتصادی خانوار نشان می دهد سازمان ثبت احوال 99.6 درصد این اطلاعات را تائید کرده است.

به گفته وی، راستی آزمایی فرم اطلاعات اقتصادی خانوار در بخش تحصیلات 85 درصد، در بخش بیکاری 70 درصد، در بخش خودرو 80 درصد ، در بخش تسهیلات دریافتی از سیستم بانکی 90 درصد و در بخش تحت پوشش سازمانهای حمایتی 97 درصد گزارش شده است.

فرزین تاکید کرد: مرکر آمار ایران اعلام آمادگی کرده است درصورت موافقت کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس با این موضوع و تائید آن در صحن علنی، نسبت به اصلاح آمار فرم اطلاعات اقتصادی خانوار در اسرع وقت اقدام کند.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با اشاره به اینکه نظام شناسایی اقشار آسیب پذیر جامعه بسیار مهم و حیاتی است، اظهارداشت: قطعا باید وضعیت نظام شناسایی قبل از بررسی و تصویب مواد پنجم و ششم لایحه هدفمندکردن یارانه ها در کمیسیون ویژه تعیین تکلیف شود.

وی در ادامه اعلام کرد: نحوه بازتوزیع درآمد حاصل از هدفمندکردن یارانه ها در جلسه سه شنبه هفته آینده کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس با حضور نمایندگان دولت تعیین تکلیف خواهد شد.

به گزارش مهر، در ماده پنجم لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای هدفمندکردن یارانه ها آمده است: دولت مجاز است حداکثر تا 60 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را در قالب بندهای زیر هزینه کند:

الف) کمک مستقیم و در قالب پرداخت نقدی و یا غیرنقدی یا واگذاری سهام از جمله سهام قابل عرضه در بورس بر حسب اختیار به خانوارهای جامعه هدف
ب) اجرای نظام جامع تامین اجتماعی از قبیل:

1- گسترش و تامین بیمه‌های اجتماعی و بیمه خدمات درمانی و تامین و ارتقاء سلامت جامعه و پوشش دارویی و درمانی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج

2- کمک به تامین مسکن و اشتغال برای جامعه هدف

3- توانمندسازی و اجرای برنامه‌های حمایت اجتماعی برای جامعه هدف

ج) سایر امور مربوط به هدفمند کردن یارانه‌ها

دستورالعمل این ماده شامل چگونگی شناسایی جامعه هدف، تشکیل و به هنگام‌سازی پایگاه‌های اطلاعاتی موردنیاز، افتتاح حساب هدفمندسازی یارانه‌ها و نحوه پرداخت برای جامعه هدف و پرداخت‌های موضوع این ماده، حداکثر یک ماه پس از ابلاغ این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت رفاه و تامین اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، تهیه و ابلاغ خواهد شد.

تبصره- شرایط و محدودیت‌های استفاده از حساب هدفمندسازی یارانه‌ها و اعمال مدیریت دولت بر آن و شرایط برگشت وجوه در قالب آیین‌نامه اجرایی خواهد بود که به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت رفاه و تامین اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. وزارت رفاه و تامین اجتماعی، موظف است در چارچوب آیین‌نامه یاد شده حساب‌های مزبور را به نام سرپرست خانوار یا فرد واجد شرایطی که برای اختصاص یارانه خانوار تعیین می‌شود، افتتاح کند.

همچنین در ماده ششم این لایحه تصریح شده است: دولت مجاز است حداکثر تا 15 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را برای سرمایه‌گذاری و یا پرداخت کمک‌های بلاعوض و یا یارانه سود تسهیلات و یا وجوه اداره شده در موارد زیر هزینه کند:

1- بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی و تشویق به صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف که توسط دستگاه اجرایی ذیربط معرفی می‌شود.

2- اصلاح ساختار فناوری واحدهای تولیدی در جهت افزایش بهره‌وری انرژی و توسعه تولید برق از منابع تجدیدپذیر

3- جبران زیان شرکت‌های ارائه دهنده خدمات آب و فاضلاب، برق، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی ناشی از اجرای این قانون

4- گسترش حمل و نقل عمومی

5- حمایت از تولیدکنندگان بخش‌های کشاورزی و صنعتی

6- حمایت از تولد انبوه نان صنعتی

7- حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی

کد خبر 887235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha