۶ تیر ۱۳۸۸، ۸:۲۸

حادثه در پادگانهای لرستان/

مشکل آب آشامیدنی سالم در پادگانهای لرستان/ ضرورت رسیدگی مسئولان

مشکل آب آشامیدنی سالم در پادگانهای لرستان/ ضرورت رسیدگی مسئولان

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رخ دادن اپیدمی عجیبی که 467 نفر از ساکنان پادگان و خانه های سازمانی پادگان فنی مهندسی بروجرد را روانه بیمارستان کرد موجب شد تا زنگ خطری در زمینه بهداشتی نبودن آب شرب در پادگانهای لرستان به صدا درآید.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، وقتی در جریان جلسه شورای سلامت این بار شاهد برخی اظهارات در زمینه مشکلات بهداشتی پادگانهای لرستان بودیم علاوه برمتاثر شدن تنها توانستیم نگارنده چندین خط از این مسئله مهم در پادگانهای لرستان باشیم تا امید داشته باشیم گوش شنوایی برای شنیدن پیدا می شود.

وقتی آب ناسالم 467 بیمار می آفریند/ شرح حادثه عجیب پادگان فنی مهندسی بروجرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان عصر پنجشنبه در جلسه شورای سلامت استان اظهار داشت: در تاریخ 13 اردیبهشت ماه سال جاری اعلام اپیدمی به علت مصرف آب آلوده در پادگان فنی مهندسی بروجرد به دست ما رسید که در همان ساعات اولیه که به ما خبر داده شد معاونت بهداشتی برای بررسی علت این حادثه به محل اعزام شد.

قدرت الله شمس خرم آبادی ادامه داد: علایم این بیماری دل درد، تب، تهوع، دل پیچه و اسهال و استفراغ بود که متاسفانه تعداد 467 نفر آلوده به این بیماری شده بودند.

وی با اشاره با اعزام تیم پزشکی و کارشناسی برای بررسی حادثه، یادآور شد: با بررسی هایی که انجام شد منبع این بیماری را آلودگی آب آشامیدنی این پادگان تشخیص داده شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان علت آلودگی آب این پادگان را سهل انگاری در تاسیسات آبی و از رده خارج شدن چاههای آب مصرفی این پادگان اعلام کرد و بیان داشت: این اتفاق در واقع هشداری بود که ما را متوجه آن کرد که بر همه اصول بهداشتی و سالم سازی آب، کنترل و دفع بهداشتی فاضلاب، زباله ها و نظارت بر بهداشت عمومی و غذایی در آشپزخانه های جمعی دقت و کنترل کیفی داشته باشیم تا شاهد اینگونه بیماری ها نباشیم.

دکتر شمس خرم آبادی با اشاره به در دست اجرا بودن طرح موسوم به "طرح امام رضا(ع)" در پادگانهای کشور، افزود: این طرح در کلیه نیروهای مسلح در حال اجراست که باید اجرای این طرح در پادگانهای استان لرستان نیز پیگیری شود.

نشت فاضلاب به آب شرب ساکنان پادگان فنی مهندسی بروجرد!

فرمانده پادگان فنی مهندسی شهرستان بروجرد نیز در این جلسه با تشریح حادثه رخ داده در این پادگان نظامی، عنوان کرد: متاسفانه پادگان بروجرد به همراه مجموعه سازمانی از آب شرب استفاده نمی کنند و آب مصرفی و آشامیدنی آنها از آب چاه است.

سرتیب دوم خداکرم موسوی با بیان اینکه در حال حاضر 5 حلقه چاه در این پادگان وجود دارد، عنوان کرد: در زمانی که این اتفاق رخ داد آب های زیر زمینی به همراه فاضلاب از مسیر خود خارج شده و وارد یکی از چاههای آب مصرفی شده بود.

وی با اشاره به همه گیر شدن این بیماری در میان خانواده پرسنل و نیروهای نظامی پادگان، افزود: زمانی که متوجه شدیم با فرماندار وعلوم پزشکی تماس گرفتیم و پادگان را قرنطینه کردیم و شروع به درمان کردیم.

فرمانده پادگان فنی مهندسی شهرستان بروجرد با اشاره به اینکه این پادگان از آب شهری استفاده نمی کند، بیان داشت: سیستم فاضلاب در این پادگان عمر 40 ساله دارد و متاسفانه در یک منبع رو باز پمپاژ می شود.

و اما مشکلات بهداشتی پادگانهای لرستان تنها به این مورد اخیر ختم نمی شود. مسئولان پادگان های نظامی استان لرستان در این جلسه که مجالی برای طرح مشکلات خود یافته بودند به طرح گلایه های خود پرداختند.

بیماریهای گوارشی و روده ای در کمین ساکنان پادگانها

رئیس تامین آمادگاه باباعباس شهرستان خرم آباد با اشاره به اینکه پیش بینی مقدم بر پیشگیری است، اظهار داشت: باتوجه به اینکه آب مصرفی پادگان باباعباس از سراب چنگایی تامین می شود، وجود کانال فاضلاب در امتداد این سراب موجب شده است فاضلاب به سراب چنگایی نشت کند.

سرهنگ دوم قدرت شکرزاده خاطرنشان کرد: با توچه به اینکه آب روستای عسکر آباد، مجتمع کوشت و همینطور این پادگان از آب سراب چنگایی تامین می شود وجود کانال فاضلاب در کنار این سراب باعث شده که کسانی که از این آب استفاده می کنند دچار بیماری های دستگاه گوارشی و روده ای شوند.

وی با ابراز تاسف از این وضعیت موجود، یادآور شد: در فصل زمستان مسیر فاضلاب از مسیر خود خارج می شود و وارد سراب چنگایی می شود.

پرداخت مبالغ هنگفت به آب و فاضلاب خدماتی در پی نداشته است

رئیس تامین آمادگاه باباعباس شهرستان خرم آباد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این زمینه عنوان کرد: یکی از اقداماتی که ما در حال انجام آن بودیم احداث یک حلقه چاه در این پادگان توسط دستگاه چاه زنی بود که متاسفانه به علت عدم واگذاری امکانات برای فعال کردن این چاه این پروژه هم ناتمام باقی مانده است.

سرهنگ دوم شکرزاده ادامه داد: ما هزینه زیادی برای دفع فاضلاب پرداخت می کنیم و تقریبا برای هر فیش مبلغ 1میلیون و 700هزار تومان هزینه می کنیم و مبالغ هنگفتی پرداخت می کنیم ولی عملا هیچ گونه خدماتی به ما داده نمی شود.

وی با بیان اینکه ما مجبور هستیم که خودمان برای اجرای این پروژه ها پیمانکار استخدام کنیم، یادآور شد: متاسفانه مجاورت لوله های آب و فاضلاب در کنار همدیگر و فرسوده و قدیمی و سیمانی بودن لوله های آب و فاضلاب و تلاقی این دو باهم باعث بروز مشکلات زیادی در این زمینه شده است.

رئیس تامین آمادگاه باباعباس شهرستان خرم آباد همچنین با تشریح راهکارهای لازم در این زمینه، خواستار کمک به تکمیل چاه آب شرب این پادگان که نیمه کاره مانده است شد.

وی با تاکید بر اینکه واگذاری کلر برای جلوگیری از مشکل آب می تواند کمک بخش باشد، همچنین پیشنهاد کرد: کانال فاضلاب مجاور کانالهای آب را ایزوله کنند و از لوله های 50 اینچ و با فاصله 20 متر از لوله های آب شرب استفاده کنند.

شکرزاده همچنین با اشاره به مشکل عدم دفع زباله در این پادگان، عنوان کرد: علیرغم اینکه ماهانه مبلغی برای ارائه خدمات شهرداری پرداخت می شود ولی زباله های پادگان بیش از یک هفته تا 10 روز در محل پادگان باقی می مانند.

مشکل تامین آب شرب در پلیس راه خرم آباد

معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی لرستان نیز در این زمینه با تایید اظهارات مطرح شده، اظهار داشت: متاسفانه نیروی انتظامی این استان نیز در این زمینه با مشکل مواجه است.

سرهنگ غلام عباس غلامزاده با تشریح مشکلات موجود در این زمینه، عنوان کرد: نیروی انتظامی لرستان نیز در پلیس راه خرم آباد و همچنین قرارگاه شهید ماسوری نیز مشکل تامین آب شرب دارد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه این دو محل نیز در مسیر ورودی شهر هستند عدم وجود آب شرب بهداشتی برای مسافران و رانندگان مشکلاتی را نیز به همراه دارد.

معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی لرستان همچنین به مشکل تخلیه زباله در برخی قرارگاههای این نیرو اشاره کرد و خواستار پیگیری شهرداری ها شد.

تاکید بر حل سریع مشکل آب پادگانهای لرستان

استاندار لرستان که تا این لحظه شنونده این اظهارات بود با ابراز تاسف و نگرانی در این زمینه، گفت: من تاکنون این مشکلات را نمی دانستم وگرنه برای حل آن تمام تلاش خود را انجام می دادم.

سید حسین صابری از همه مسئولان پادگانها خواست مشکلات خود را در اسرع وقت به وی اطلاع دهند، عنوان کرد: از این به بعد برای رفع مشکلات موجود در پادگانهای استان بازدیدهای سرزده خواهم داشت.

وی با تاکید بر اینکه کسانی که در پادگانها و مجموعه سازمانی زندگی می کنند از نسل جوان و توانمند جامعه هستند، یادآور شد: در این گونه اماکن کنترل همه جانبه وبه صورت دورهای (ماهی یک بار ) و آزمایشات کامل آب و موادغذایی باید صورت گیرد.

استاندار لرستان با اشاره به وجود صدها بیماری در آب های آلوده، خاطرنشان کرد: بیماری ها در آب و مواد غذایی آلوده رشد می کنند که ضرورت دارد با همکاری آب و فاضلاب استان به این مشکل به طور سریع رسیدگی شود و هر جایی که مشکوک به آلودگی بود کارهای لازم را انجام داده و یا چاه را از چرخه خارج و تغییر کاربری داده شود.

صابری با تاکید بر اینکه در هر مقطعی از زمان و به تناسب جمعیت و نیروی انسانی در پادگان باید از نیروهای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های بهداشتی استفاده شود، عنوان کرد: همچنین نظارت بر مواد غذایی و آشپزخانه های موجود در پادگانها باید در دستور کار قرار گیرد.

شاید نگاشتن مطالب کمی از ناراحتی مان را کاهش دهد ولی امیدواریم روزی این نگرانیها با حل مشکلات موجود رفع شود و توجه به این نیروها به عنوان اینکه این افراد نیروهای نظامی، انتظامی و متخصصان جوان این عرصه سرمایه هایی هستند که باید بیش از این مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 902537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha