پیام‌نما

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ * * * نیکی و بدی یکسان نیست. [بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است. * * * اگر خلق با تو بدى كرد و زشت / تو با او نكويى كن اى خوش‌سرشت

۹ تیر ۱۳۸۸، ۹:۳۳

تفاهمنامه ساخت 5 نیروگاه مولد مقیاس کوچک در تهران مبادله شد

تفاهمنامه ساخت 5 نیروگاه مولد مقیاس کوچک در تهران مبادله شد

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از مبادله تفاهم نامه ساخت 5 نیروگاه مولد مقیاس کوچک در محدوده توزیع نیروی برق تهران بزرگ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ ، بابک نعمتی گفت: این تفاهمنامه در راستای سیاستهای راهبردی وزارت نیرو و شرکت توانیر و به منظور استفاده از پتانسیلهای بخش خصوصی مبادله شده است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از مهمترین اهداف احداث مولدهای مقیاس کوچک  ( نیروگاه های تولید پراکنده) را تامین برق مشترکان، کاهش خاموشی و تلفات، افزایش راندمان و بهره وری اقتصادی و جهت دادن به سرمایه گذاری بخش خصوصی  به سمت تولید نیروگاه های پراکنده با توجیه اقتصادی بالا ذکر کرد.

وی تصریح کرد: از این 5 نیروگاه مذکور، یک نیروگاه احداث و آماده تحویل انرژی به شبکه است و علاوه بر پنج نیروگاه مذکور اولین مولد مقیاس کوچک مرتبط با شرکت های توزیع  نیز در بهمن ماه سال گذشته با ظرفیت یک مگاوات انرژی مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گفته نعمتی،  راه اندازی این گونه نیروگاه ها در راستای پیاده سازی اصل 44 و گسترش خصوصی سازی در صنعت برق توسط بخش خصوصی بوده و تحقق این مهم توسط سرمایه گذاران غیر دولتی نوعی توانمندسازی برای سرمایه گذاران است.

وی اظهار داشت: با ابلاغ دستور العمل توسعه مولد های مقیاس کوچک واحدی در شرکت توانیر با عنوان واحد جلب مشارکت های تولید پراکنده ایجاد شده است که وظیفه آن راهبری این فعالیت در سطح کشور است.

این مقام مسئول در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: بر اساس این تقسیم بندی شرکت توانیر به این نتیجه رسید که درخواست های مولد های تا 7 مگاوات توسط شرکت های توزیع، از 7 تا 15 مگاوات در شرکت های برق منطقه ای و 15 تا 25 مگاوات از سوی دفتر جلب مشارکت مولد های مقیاس کوچک( تولید پراکنده) مورد بررسی قرار گیرد.

وی گفت: احداث نیروگاه های تولید پراکنده  به علت نیاز به سرمایه گذاری کمتر نسبت به نیروگاههای بزرگ و امتیازاتی که وزارت نیرو جهت سرمایه گذاری دراین زمینه قائل شده ، سرمایه گذاران زیادتری را جذب خواهد کرد.

نعمتی در ادامه  با اشاره به این که تولید پراکنده به عنوان گزینه ای در صنعت برق می تواند به تولید برق توسط سازمانها و نهادها و صنایع دیگر کمک قابل توجهی کند افزود: ارتقاء فنآوری تولید همزمان انرژی و حرارت (CHP)  در شهرک های بزرگ، مجتمع های بزرگ مسکونی و تجاری امکان احداث نیروگاه های تولید پراکنده را توجیه پذیر کرده است.

 وی در خصوص میزان استقبال بخش خصوص برای احداث این نیروگاه ها اظهار داشت:ممکن است  در حال حاضر این ذهنیت برای بخشی از سرمایه گذاران ایجاد شده باشد که با توجه به کمبود تولید برق از سوی نیروگاه ها، وزارت نیرو مردم را به سمت احداث این نیروگاه ها هدایت می کند در حالی که مصرف روز افزون برق و عدم پاسخگویی به نیاز مصرف شهروندان از طریق نیروگاههای عادی ما را ناگزیر به احداث چنین مولدهایی برای تامین برق مطمئن و پایدار برای شهروندان سوق داده است.

نعمتی گفت: از این رو خرید برق این مولد ها به صورت تضمینی و یا  پرداخت اعتباراتی در قالب وام به بخش خصوصی که در احداث این نیروگاه ها مشارکت دارند خود گویای این واقعیت است که صنعت برق در احداث مولدهای با مقیاس کوچک با بخش خصوصی همراهی خواهد کرد.

وی  در خصوص ضرورت استفاده از نیروگاه های تولید پراکنده گفت: تولید پراکنده گرایش جدیدی در تولید انرژی الکتریکی در کشور است بصورتی که این مشنرکین میتوانند انرژی مورد نیاز خود را تولید و همچنین اجازه خواهند یافت که اضافه توان الکتریکی تولیدی را به شبکه بفروشند.

به گفته نعمتی مولد های مقیاس کوچک هر چه قدر در مراکز بار نصب شوند ما کاهش تلفات انرژی بیشتری را خواهیم داشت.

کد خبر 904758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha