حسین هاتفی در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج، صادرات صنایع دستی کشور را در دو حوزه صادرات چمدانی توسط مسافر و صادرات رسمی از طریق گمرک عنوان کرد و افزود: در آمار رسمی گمرک در سال گذشته 495میلیون دلار صادرات صنایع دستی و فرش داشته ایم که نسبت به سال86، 45میلیون دلار افزایش یافته است.
هاتفی اضافه کرد: در بخش صادرات چمدانی نیز طبق آمار کارشناسان، با400تا 900میلیون دلار صادرات، افزایش 200درصدی داشته ایم.
وی علت این رشد را اصلاح نرخ پایه صادراتی و کمک های گمرک و سازمان توسعه تجارت دانست و اظهار داشت: تا پایان سال 86 صادرات صنایع دستی کشور روند نزولی داشت بطوری که در سال 86به میزان 200میلیارد تومان صادرات کاهش یافت اما امسال شاهد افزایش صادرات رسمی هستیم.
این مسئول عنوان کرد: بیشتر صادرات صنایع دستی ایران به کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکاست و زیراندازها و بعد از آن صنایع چوبی، خاتم، زیور آلات و طلای دست ساز، بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص داده اند.
هاتفی همچنین تصریح کرد: کشور ایران با داشتن بیش از 250رشته فعال و زنده صنایع دستی، بیشترین تنوع و باکیفیت ترین تولید را در دنیا دارد.
وی بیان کرد: در مهرماه 87، داوران سازمان یونسکو در اصفهان 45نشان برتر را به صنایع دستی کشور اهدا کردند که این مسئله نشان از ظرفیت بالای صنایع دستی در کشور است.
هاتفی یادآور شد: با این حال صنایع دستی کشور با جایگاهی که باید در دنیا داشته باشد فاصله زیادی دارد که لازم است در خصوص ارتقای جایگاه صنایع دستی کشور، تلاش های جدی صورت گیرد.
وی بیان داشت: با ورود نفت به زندگی ما ایرانیان، صنایع دستی کنار گذاشته شد بر این اساس باید تلاش کرد تا در کنار زندگی با نفت صنایع دستی را نیز احیا کنیم و توسعه دهیم.
نظر شما