به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر فروغ حسن شعبانی ظهر شنبه در نشست تحلیلی تخصصی بلوغ روانی دختران و بحران هویت افزود: تلویزیون، اصلی ترین عامل اضطراب دوران نوجوانی است و باید برای استفاده از تلویزیون حداکثر سه ساعت زمان مشخص کرد زیرا تماشای بیش از حد تلویزیون، دید نوجوان را مختل کرده باعث کاهش ضریب هوشی در بزرگسالی و اختلال در فراخوانی اندوخته های ذهنی و چاقی مفرط می شود.
وی تصریح کرد: عدم انطباق با شرایط مختلف، بی انضباطی، رفتارهای افراطی، اضطراب شدید، انزواطلبی و اختلال در خنده یا سرفه از ویژگی های رفتاری این دوران محسوب می شود که باعث اختلالات فکری و مشکل در انجام فعالیتهای ذهنی - فرهنگی می شود.
وی مشکلات خانوادگی زوجین را نتیجه کاستی های تربیتی دوران نوجوانی دانست و افزود: نوجوانان باید نحوه کنترل استرس عواطف و احساسات را فرا بگیرند و بیاموزند که مشکلات خانه را در محیط خانه باید حل کرد.
شعبانی همچنین افزود: تعلیم و تربیت را هرگز نباید تعطیل کرد و بهتر است نوجوانان در زمان فراغتی خود مهارتهای زندگی و راههای مقابله با مسئله را فرا بگیرند.
وی تصریح کرد: در دوران بلوغ ذهن نوجوان دارای هیچ اصول خاصی نیست، بنابراین نوجوان دائماً برای هر خواسته ای بحث و جدل می کنند، بی منطق است و در کارهای اجرایی و شخصی خود اغلب مشکل دارند چون اصول و قواعد منظمی در ذهنش شکل نگرفته است.
شعبانی گفت: شرایط نگهداری فرزند در دوران بارداری و شش ماه اول تولد، رعایت بهداشت جسمی و روانی و رعایت ظرایف خاص رفتار با فرزند از جمله مهمترین عواملی است که در آینده مانع بروز بسیاری از مشکلات و اختلالات هویتی در نوجوانی می شود.
شعبانی، بیماری روانی هیستریک و بیش فعالی را از مهمترین بیماری های دوران بلوغ معرفی کرد و افزود: مشکلات روانی بزرگسالی از جمله واسکلاما (نشاط افسردگی)، وسواس و اضطراب و افسردگی نتیجه اختلالات رفتاری والدین در دوران بلوغ است که در بزرگسالی نمایان می شود.
نظر شما