بته گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری "اخبار العراق"، "عبدالهادی الحسانی" گفت : ائتلاف دولت عراق(به رهبری نوری المالکی) در انتخابات اخیر شوراهای استانی اکثریت آرا یعنی 51 درصد را به دست آورد که این مسئله سبب شده است تمام طرفهای تشکیل دهنده ائتلاف جدید برای پیوستن "دولت قانون" به این ائتلاف تلاش کنند.
وی افزود : حضور نداشتن حزب الدعوه در ائتلاف جدید، تاثیر منفی بر آن خواهد گذاشت و مذاکرات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
وی گفت : از جمله شروط حزب الدعوه برای پیوستن به ائتلاف جدید، مشخص شدن و تشخیص وزن و ارزشهای فراکسیونهای موجود در آن است تا یک طرح موفقیت آمیزی شود و در نتیجه هیچ مشکلی میان اعضا در آینده به وجود نیاید.
حسانی تاکید کرد ائتلاف جدید، باید یک طرح ملی باشد که نماینده تمام قشرهای مختلف ملت عراق به دور از پایه های طایفه ای و نژادپرستی و قومیتی باشد.
خاطر نشان می شود ائتلاف ملی عراق دوشنبه دوم شهریور رسما جانشین ائتلاف عراق یکپارچه شد که اگر چه اکثر قریب به اتفاق احزاب و تشکلهای شیعه تشکیل دهنده ائتلاف به همراه تعدادی از اعضا و شخصیتهای مطرح اهل تسنن، مسیحی و لیبرال در آن حضور دارند، اما نکته قابل توجه،غیبت حزب نوری المالکی است.
در مراسم اعلام موجودیت این ائتلاف که در سایه وخامت شرایط جسمی سید عبد العزیز حکیم با حضور رهبران برجسته مجلس اسلامی عراق همچون عادل عبد المهدی و ابراهیم حمودی برگزار شد ابراهیم جعفری عضو برجسته حزب الدعوه و رهبر فعلی جریان اصلاحات عراق ریاست این ائتلاف را عهده دار شد.
در کنار این سه شخصیت ، کرار الخفاجی به عنوان نماینده جریان صدری ها ، قاسم داود نماینده فراکسیون تضامن ، عبد الکریم العنیزی نماینده شاخه عراق حزب الدعوه، هاشم الهاشمی نماینده ائتلاف شفافیت و سازندگی ، شیخ خالد الملا و شیخ حمیچ الهایس و شیخ خلیل الجربه وشیخ خلیل الجربه از مهمترین شخصیتهای اهل تسنن الانبار ، حسن الساری نماینده جنبش حزب الله عراق ، احمد جلبی نماینده کنگره ملی عراق ، جواد العطار نماینده سازمان عمل اسلامی عراق به همراه تعداد دیگری از شخصیتهای برجسته شیعه ، سنی ، کرد ، مسیحی و لیبرال در این ائتلاف جدید حضور دارند.
در مراسم اعلام موجودیت، برنامه های 24 ماده ای به عنوان اهداف این ائتلاف منتشر شد.
نظر شما