مجید غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت افزود: با توجه به اهمیت اصلاح نژاد دامهای اهلی در جهت بهبود بازده تولیدی و تولید مثلی آنها و استفاده از روشهای مختلف تولید مثل که محور اغلب آنها تلقیح مصنوعی است.
وی عنوان کرد: معاونت بهبود تولیدات دامی و مرکز اصلاح نژاد دام کشور با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و شرکت توسعه اصلاح نژاد گیلان در سال گذشته برنامه ریزی تولید مثل از طریق عملیات همزمان سازی فحلی را آغاز کرد.
معاون جهاد کشاورزی گیلان گفت: از اهداف عمده برنامه با توجه به خصوصیات رفتاری گاومیش و مشکلات شناسایی گاومیشهای فحل انجام تلقیح مصنوعی در زمان مشخص و ایجاد گوساله با تولید شیر بالاتر از مادر است.
وی خاطرنشان کرد: عملیات همزمان سازی فحلی در سال گذشته در شهرستانهای صومعه سرا، ماسال، بندرانزلی و رضوانشهر در 9 گله و بر روی 30 راس گاومیش ماده با استفاده از اسپرم کلچه های برتر ایتالیایی صورت گرفته و اولین گوساله دو رگ که جنسیت آن نر بوده در شهرستان ماسال متولد شده است.
غلامی اظهار امیدواری کرد که گاومیشهای ماده حاصله، تولید شیری در حد دو برابر میانگین فعلی (سالانه دو هزار و 800) کیلوگرم داشته باشند و هزینه اجرای پروژه با معاونت بهبود تولیدات دامی و برای گاومیش داران رایگان است.


نظر شما