به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، غفار علی محمودی در مراسم تجلیل از پرتوکاران دانشگاه علوم پزشکی لرستان ضمن تبریک روز رادیولوژی از تلاشهای بی وقفه پرتوکاران و پرتو شناسان شاغل در این دانشگاه تقدیر کرد و بیان داشت: در عرصه بهداشت و درمان به خصوص در زمینه تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی به امکانات تشخیصی در طول چهار سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی خدمات ارزنده زیادی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در طول چهار سال گذشته 130 میلیارد ریال اعتبار در زمینه تجهیز مراکز درمانی سراسر استان هزینه شد که در این راستا شش دستگاه رادیولوژی پیشرفته ثابت، هشت دستگاه رادیولوژی سیار، شش دستگاه سونوگرافی، یک دستگاه سی تی اسکن، دو دستگاه رادیولوژی پیشرفته و یک دستگاه سنگ شکن در طول دولت نهم ایجاد و راه اندازی شد.
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان ادامه داد: همچنین کار نصب و راه اندازی دو دستگاه رادیولوژی پیشرفته با صرف هزینه 10 میلیارد ریال در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد و شهید چمران بروجرد حداکثر طی دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
محمودی خاطرنشان کرد: همچنین نصب دستگاه شتاب دهنده و ایزوتوپ اسکن از برنامه های در دست اقدام در بیمارستان شهدای عشایر است.
وی یادآور شد: همچنین با راه اندازی دو دستگاه "سی تی اسکن" در شهرستان نورآباد و کوهدشت تحول خوبی در این زمینه در استان به وجود خواهد آمد تا مردم لرستان در مدت زمان درمان خود با مشکلات کمتری مواجه شوند.
مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به تاریخچه رادیولوژی و پرتو شناسی گفت: امروزه علم رادیولوژی به واسطه پیشرفت خیلی سریع آن علاوه بر کاربردهای درمانی و تشخیصی صرف به عنوان یک مقوله اقتصادی و سیاسی در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر مجید ساکی زاده از "سی تی اسکن" به عنوان خیره کننده ترین بحث پرتونگاری و پرتو شناسی یاد کرد و بیان داشت: از دو تا سه سال پیش یک روش جدید به نام "الکترون بیم سی تی" در حد مقالات شروع شد که روش بسیار گران وپر هزینه ای بود که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفت پنج دستگاه از این دستگاه ها را در پنج قاره جهان به عنوان هدف مستقر کند.
وی ادامه داد: در ابتدا قرار بود یکی از این پنج دستگاه در قاره آسیا آن هم به واسطه موقعیت استراتژیک ایران در خاورمیانه در کشور اسلامی ما استقرار یابد.
مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان یادآور شد: این دستگاه ها به طور کامل هسته ای است و به لحاظ خدمات و کارخانه های جانبی باید حدود 12 کارخانه بزرگ در کنار آن احداث شود.
ساکی زاده افزود: کارشناسان معتقدند اگر این دستگاه ها در هر کشوری نصب و راه اندازی شود تحول عظیمی در اقتصاد آن کشور به وجود خواهد آورد که با توجه به این امر کارشناسان وزارت بهداشت تلاش های زیادی برای انتقال این دستگاه در ایران به کار بستند.
سالروز کشف اشعه ایکس در هشتم نوامبر 1995 میلادی توسط رونتگن دانشمند آلمانی هر ساله به عنوان روز رادیولوژی از آن یاد می شود.
در پایان این مراسم از پیشکسوتان و کارکنان نمونه پرتو کار در استان با اهداء لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما