۱۱ آذر ۱۳۸۸، ۹:۰۵

داخته به مهر خبر داد:

مهاجرت گونه های جدید پرنده در اثر تخریب زیستگاهها به جزیره قشم

مهاجرت گونه های جدید پرنده در اثر تخریب زیستگاهها به جزیره قشم

یک کارشناس محیط زیست در جزیره قشم علت مهاجرت پنج گونه جدید پرنده به این جزیره را تخریب تالابها و آبگیرهای کشور دانست.

 سید محمد هاشم داخته در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه جزیره قشم در فصل پائیز هر سال میزبان پرندگان مهاجر است گفت: از 510 گونه پرنده شناسایی شده در ایران بیش از نیمی از آنها مهاجر جزیره قشم هستند. با این همه دلیل مهاجرت گونه های جدید پرندگان به این جزیره تغییر شرایط زیستگاههای اصلی آنها در اثر تخریب گسترده محل زندگی آنها است.

این متخصص محیط زیست با اشاره به حضور حدود 100 گونه پرنده ساکن در جزیره قشم افزود: همه ساله بیش از 130 گونه پرنده مهاجر در جزیره دیده می شوند و امسال 5 گونه جدید که تا حالا به این جزیره نیامده و یا شناسایی نشده بودند در این جزیره دیده شده اند.

هاشم داخته، اردک مرمری را به عنوان گونه ای غیر گرمسیری معرفی کرد و گفت: این گونه از پرندگان حفاظت شده کشور و یکی از گونه های مهم است که از بین رفتن زیستگاهش دلیل اصلی مهاجرتش به منطقه ای گرمسیری مثل جزیره قشم است. تخریب تالابهایی مثل شادگان و پریشان و دیگر آبگیرهای منطقه فارس آسیبهای جدی به حیات و تغییر ساخت زندگی پرندگان خواهد زد. تالاب شادگان یکی از زیستگاههای اصلی اردک مرمری است که تخریبش باعث شد پرندگان این زیستگاه را ترک کنند.

  اردک مرمری، طاووسک، چارخو یا چنگر نوک سرخ , اکراس سیاه (Ibis) از گونه هایی است که برای اولین بار در جزیره قشم دیده شده اند

هاشم داخته

این کارشناس محیط زیست در منطقه آزاد قشم با نقل قولی از بیژن فرهنگ دره شوری به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه محیط زیست ایران اضافه کرد: وجود زیستگاههای خوب و غنی به لحاظ غذایی و تخریب گسترده زیستگاههای پرندگان دلیل مهاجرت گونه های تازه به جزیره قشم است.

این متخصص محیط زیست مسیر مهاجرت پرندگان را از شمال به جنوب آسیا دانست و افزود: در فصل گرما پرنده های سردسیری از شمال آفریقا و جنوب آسیا به سمت مناطق شمالی تر مهاجرت می کنند و در مسیر مهاجرت جزیره قشم پناهگاه مطلوبی برای حضور آنها است.

وجود مناطق و مرجانها در جنوب و جنگلهای حرا در شمال و پهنه های گلی مناسب در جزیره قشم، زیستگاه مناسبی را برای این پرندگان فراهم آورده تا گونه های متنوعی به این جزیره مهاجرت کنند. بطوریکه 300 تا 350  گونه از پلیکانهای پا خاکستری بیش از 6 ماه از سال (از ماه آبان تا اردیبهشت) را در این جزیره اسکان دارند.

وجود غذای مناسب و کافی و همین طور فرهنگ حفاظت از پرندگان در بین مردم که کمترین آسیب را به پرندگان می زنند یکی از مهمترین دلایل حضور پرندگان در جزیره و تکثیر آنها است. با این حال جمعیت بسیار زیادی از فلامینگوها و پلیکانهای پا خاکستری به این جزیره آمده اند.

هاشم داخته کارشناس محیط زیست در جزیره قشم گفت: اردک مرمری، طاووسک، چارخو یا چنگر نوک سرخ، اکراس سیاه
(Ibis) از گونه هایی است که برای اولین بار در جزیره قشم دیده شده اند.

کد خبر 993651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha