دکتر درک متریورس استاد دانشگاههای کمبریج و اپن است. حوزه مطالعاتی وی زیباییشناسی، فلسفه سیاسی، فلسفه هنر، فلسفه ذهن، متافیزیک، نظریه اخلاق و نظریه عدالت است.
متریورس صاحب آثاری در زمینههای تخصصی هنر، اخلاق و فلسفه سیاسی است. از جمله آثار او میتوان به "هنر و احساسات" و "مناظرات رایج در فلسفه سیاسی معاصر" اشاره کرد.
سقراط، افلاطون و ارسطو نسل موفقی از فیلسوفان به شمار میروند
دکتر متریورس در مورد این موضوع که آیا قرن بیستم را میتوان قرن فلسفه در تاریخ فلسفه نامید به خبرنگار مهر گفت: قرن بیستم را نمیتوان در تاریخ فلسفه، قرن فلسفه نامید. در قرن پنجم پیش از میلاد فلاسفهای میزیستند که برجستگی خاصی در تاریخ فلسفه داشتند. تأثیر این فیلسوفان هنوز نیز در فلسفه قابل مشاهد است.
وی افزود: در این قرن فیلسوفانی چون سقراط، افلاطون و ارسطو را داریم که نسل موفقی از فیلسوفان به شمار میروند. همچنین میتوانیم از قرن هجدهم در تاریخ فلسفه یاد کنیم که فلاسفه مهم و تأثیرگذاری در آن مطرح بودند. جان لاک، کانت، هیوم، روسو، لایبنیتس و برکلی سهم مهمی در فلسفه ایفا کردند.
فلسفه تحلیلی ادعای حل مسائل فلسفی را دارد
استاد دانشگاه اپن تصریح کرد: در قرن بیستم شاهد ظهور و گسترش فلسفه تحلیلی هستیم. فلسفه تحلیلی ادعای این را دارد که به مثابه ابزاری قدرتمند جهت حل مسائل فلسفی درآید. لودویک ویتگنشتاین فیلسوفی است که در قامت آنچه ذکر کردم درآمد و از فیلسوفان برجسته تحلیلی بود.
وی یادآور شد: در این قرن البته شاهد این موضوع هستیم که افراد حداقل در برخی کشورها آزادنه فکر کرده و تصمیم میگیرند.
استاد دانشگاه کمبریج در پایان تأکید کرد: اگر بخواهیم قرن 21 را پیشبینی کنم باید بگویم فلسفه در این قرن جهانشمولتر خواهد بود. در این قرن فلاسفه در غرب به فلسفه در سنتهای دیگر توجه بیشتری نشان خواهند داد و من امیدوارم که فلاسفه سنتهای دیگر نیز به سنت فلسفی غرب توجه بیشتر نشان دهند.
نظر شما