پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۳۰ بهمن ۱۳۸۸، ۹:۳۱

سروش مطرح کرد:

کاهش مصرف سموم پرخطر به 9 درصد / ضرورت توسعه کشت ارگانیک

کاهش مصرف سموم پرخطر به 9 درصد / ضرورت توسعه کشت ارگانیک

خرم آباد - خبرگزاری مهر: معاون فنی سازمان حفظ و اصلاح نباتات کشور از کاهش مصرف سموم در کشور خبر داد و گفت: میزان مصرف سموم پرخطر در کشور به 9 درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان بروجرد، محمد جواد سروش شامگاه پنج شنبه در هم اندیشی تخصصی راهکارهای توسعه کشاورزی ارگانیک در محل سالن اجتماعات دانشکده پیراپزشکی بروجرد اظهار داشت: وظیفه اصلی سازمان حفظ و نباتات حفظ محصول است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یکی از مسائلی که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است تامین سلامتی مصرف کنندگان و حفظ محیط زیست است، بیان داشت: تا سال 85 محور مبارزه ما در بخش کشاورزی کشور مبارزه شیمیایی بود اما امروز این موضوع به سمت مبارزه غیرشیمیایی معطوف شده است.

معاون فنی سازمان حفظ و اصلاح نباتات کشور ادامه داد: ظرف سه سال گذشته میزان مصرف کودهای شیمیایی از 25 هزار تن به 16 هزار و 700 تن رسیده است که این خود یک موفقیت بزرگ است.

میزان مصرف سموم پرخطر در کشور 9 درصد است 

سروش افزود: همچنین در سال 75 بیش از 29 درصد از سموم پرخطر استفاده می شد که این میزان در سال 87 به کمتر از 9 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه هیئت نظارت این سازمان پیگیر مسائل زیست محیطی است، خاطرنشان کرد: مشکل عمده ای که ما در بحث مصرف سموم با آن مواجه هستیم در نحوه بکارگیری سموم، زمان و مکان بکارگیری این سموم است.

معاون فنی سازمان حفظ و اصلاح نباتات کشور با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه، عنوان کرد: با ایجاد شبکه های مراقبت و کلینیک های بخش خصوصی توانسته ایم دو میلیون هکتار از اراضی زراعی و گلخانه ای را زیرپوشش این شبکه ها ببریم.

وی با بیان اینکه در طول برنامه پنج ساله چهارم توسعه در خصوص مبارزه بیولوژیکی به 220 هزار هکتار رسیده ایم، عنوان کرد: ما در برنامه ریزی های انجام شده به دنبال این هستیم که به میانگین 5 درصدی جهانی مبارزه بیولوژیکی برسیم.

صرفه جویی صدها میلیاردی در زمینه کنترل مصرف سموم

سروش در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در شهرستان بروجرد با ایجاد 17 شبکه مراقبت در سال گذشته شاهد توزیع 12 هزار لیتر سم بوده ایم، عنوان کرد: طبق آمار ما بیش از صدها میلیارد تومان صرفه جویی در مصرف سموم در استان لرستان داشته ایم.

معاون فنی سازمان حفظ و اصلاح نباتات کشور با اشاره به وضعیت توسعه کشت ارگانیک در استان لرستان، گفت: طی سال گذشته 10 هکتار از باغات سیب و 400 هکتار از مزارع گوجه فرهنگی شهرستان بروجرد را بدون به کارگیری و استفاده از کود و سم کنترل شده است.

سروش با بیان اینکه شرایط طبیعی لرستان و شهرستان بروجرد آنچنان است که می تواند تمام محصولاتش را زیر پوشش مبارزه بیولوژیکی قرار دهد، عنوان کرد: همچنین در این استان سال گذشته بالغ بر 16 هزار تن برنج بدون استفاده از سموم تولید شده است.

وی با تاکید بر اینکه سیب، گلابی و گیلاس نیز در فهرست محصولات تحت پوشش مبارزه بیولوژیکی قرار دارند، ابراز امیدواری کرد روند تحت پوشش قرار گرفتن محصولات استمرار یابد.

کد خبر 1036723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha