۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۴۶

گزارش خبری مهر/

زنگ تعطیلی مهدهای کودک با آهنگ مشکلات نواخته می شود

زنگ تعطیلی مهدهای کودک با آهنگ مشکلات نواخته می شود

استان تهران - خبرگزاری مهر: مشکلات همیشه وجود دارند و هر گروه و تشکلی به شکلی با آن درگیرند، مهدهای کودک نیز به عنوان مجموعه آموزشی این روزها با مسائل و گرفتاریهای متعددی روبرو هستند که الحاق دوره پیش دبستانی به آموزش و پرورش یکی از این مشکلات است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، از کنار مهد کودک که رد می شوم یاد دوران کودکی می افتم. هنوز نقاشی دیوارهای مهدی که می رفتم یادم هست، شعرهایی که دسته جمعی اما نا هماهنگ می خواندیم.
 
توپ سفیدم قشنگی و نازی حالا من با تو می رم به بازی.....
 
چقدر برگه سفید و نقاشی کردیم. عکس بابا و مامان و می کشیدیم که دستمون و گرفتن، تو نقاشی هامون حتما سبزه و درخت و گل بود با خورشید خانم  که با خط منحنی رو صورت گرد و زردش، لبخند گرم و نورانی  به همه موجودات نقاشی می زد.
 
دنیای نقاشی هامون همون رنگی بود که دلمون می خواست انگار زندگی رو با مداد رنگیهامون تو دنیای کاغذی رسم می کردیم وبه همه آرزوهامون توهمون یه تیکه برگ سفید می رسیدیم. هرچی هم رنگها از خط می زد بیرون باز هم تشویق می شدیم.
 
چقدر از شنیدن صدای زنگ خوراکی شاد می شدیم یادش به خیر مربی با نشاط خاصی برامون می خوند: "زنگ خوراکی زده شد توی کلاس هم همه شد .....
 
دعوای بچگی تو مهد کودک بین بچه هاعالم بی ریایی داشت، بزرگترین بهانه اش هم عروسک یا اسباب بازی دوستم بود که نمی داد بازی کنم، در نهایت هم  مربی آشتی مون می داد.
 
 
مشکلات باعث تعطیلی بسیاری از مهد های کودک شده است

با شنیدن این جمله از رئیس انجمن مهدهای کودک کرج دلگیر شدم که چرا باید مشکلات و مسائل دنیای زیبای کودکانه ای با نام مهد کودک را تعطیل کند.
 
صغری عزیز محمدی در خصوص این گفته اش به خبرنگار مهر در کرج گفت: سالها است که مهدکودک‌ها با استفاده از تخصص و تجربه بالای مدیران و صاحب امتیاز آنها با سرمایه شخصی و بدون بهره‌گیری از مساعدت مالی تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور به خدمت انسانی خود می‌پردازند اما متاسفانه مشکلاتی باعث دلسردی و تعطیلی تعداد زیادی از مهدهای کودک شده است.

مشکلات قانونی از جمله الحاق گروه پیش دبستانی 6-5 ساله به آموزش و پرورش، تعیین حریم 250 متر برای صدور مجوز تاسیس مهدهای کودک، صدور بی‌رویه مجوز و عدم توجه به تراکم آموزش مهد کودک‌ها از جمله مشکلات مهدهای کودک است.

این مسئول ادامه داد: مشکلات دیگری نیز در ارتباط با مهدهای کودک وجود دارد که مشکل با امور شهرداری، تعزیرات، بیمه تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی و تعیین جایگاه کنونی توسعه و همیاری مهد‌کودک‌ها از جمله این مسائل و مشکلات است.
 
حذف گروه سنی 5 تا 6 ساله از بخش تعلیم و تربیت مهد های کودک‌

عزیز محمدی اظهارداشت: حذف گروه سنی 5 تا 6 ساله از بخش تعلیم و تربیت مهد های کودک‌ و پیوستن آنها به آموزش و پرورش لطمات شدیدی از لحاظ آموزشی و تربیتی به سیستم آموزشی  کودکان این سن وارد کرده است.
 
وی با اشاره به کمبود امکانات آموزش و پرورش اظهار داشت: علت اصلی این موضوع  به کمبود امکانات آموزش و پرورش در ارائه آموزشهای مربوط به این گروه سنیبر می گردد که به اندازه کافی مطلوب و مناسب نیست.
 
 
این مسئول بیان داشت: این درحالیست که با حذف گروه سنی 5 تا 6 سال از بخش تعلیم و تربیت مهد های کودک، لطمات جدی به تعادل هزینه و درآمد این مهد ها که سرمایه‌گذار اصلی کودکان هستند وارد می کند.
 
رئیس انجمن مهدهای کودک کرج مشکلات موجود در زمینه های آموزشی را یادآور شد و عنوان کرد: خلاء نظام محتوایی و منابع آموزشی استاندارد به تفکیک گروه سنی، خلاء کمیته تدوین وبرنامه‌ریزی آموزشی، خلاء تولیدات کمک آموزشی یکسان برای گروه‌های 6-5 ساله، خلاء کمیته نظارتی ارزشیابی آموزشی و خلاء نظام استعدادیابی استاندارد نیز از کمبودهایی است که در اسن سیستم وجود دارد.
 
حذف مهد های کودک از ماده 103 حمایت از کارفرمایان
 
رئیس انجمن مهدهای کودک کرج یکی از این تفاوتها را حذف مهد های کودک از ماده 103 حنمایت از کارفرمایان جهت پرداخت حق بیمه مربیان مهدها عنوان کرد و افزود: این درحالیست که سال گذشته مهدهای کودک از این ماده حذف شدند.

عزیز محمدی اظهار امیدواری کرد که امسال  با پیگیری‌های انجام شده در برنامه سال آتی مدیران مهدهای کودک و کارفرمایان بتوانند از این ماده استفاده کنند.

207 مهد کودک در کرج وجود دارد

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 207 مهدکودک در کرج وجود دارد که زیر نظر هزار و 250 مربی فعالیت می‌کنند.
 
این مسئول یادآورشد: با توجه به ظروت ارایه آموزشهای علمی سطخ بالا دو سوم این مربیان آموزش دوره‌های مربیگری را گذرانده‌اند.

عزیز محمدی نظارت اداره بهزیستی بر فعالیتهای مهد های کودک را یاد آور شد و گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی از جمله دوره‌های حسابداری، بازی‌های خلاق، شرکت در همایش‌ها و استفاده از آموزش‌های موسسات مرتبط با کودکان و طرح کارورز در مهد کودک از جمله برنامه های مهم این انجمن است که سال گذشته نیززیر نظر این  اداره بهزیستی با هماهنگی معاونت امور اجتماعی انجام شد.
 
وی عنوان کرد: فعالیت‌هایی نظیر یکسان‌سازی قراردادهای بین کارفرما و مربیان، بررسی مشکلات مربیان و مدیران و تلاش برای حل مسالمت‌آمیز این مشکلات کلاس‌های آموزشی در جهت ارتقای سطح دانش مدیران نیز از دیگر اقدامات این انجمن بود.
 
نقش مهدکودک را در تربیت کودکان جدی بگیریم

انسان موجودی اجتماعی است که نیاز به حمایت در او از زمان تولد تا واپسین دم حیات وجود  دارد و این خواسته غریزی در او صورتی بدیهی دارد. انسان به واسطه زندگی در جامعه از آن تأثیر می پذیرد و بر آن نیز اثرگذار است.
 
به تفکیک تعریفهای اجتماعی موجود کانون خانواده ، نخستین نهاد اجتماعی است که کودک در آن پرورش می یابد و می آموزد که چگونه رفتار اجتماعی داشته باشد.
 
در محیط های اجتماعی نظیر مهدکودک، نهادهای دیگری به جز خانواده  در آموزش هنجارها و ارزش ها به فرزندان دخالت دارند و با افزایش سن کودک به مرور از نقش خانواده ها  کاسته و بر نقش این کانون ها در الگو دهی به شخصیت کودک افزوده می شود.
 
حضور در مهدکودک ، برای بچه ها جذابیتی خاص داردو به واسطه این حضور و قرار گرفتن میان همسالان است که کودک  اولین گام دراتباط گیری با افرادی جزخانواه  را فرا می گیرد.
 
بنابراین می توان گفت این مجموعه آموزشی و در عین حال شاد و صمیمی .بیش از خانه و خانواده در رشد اخلاق اجتماعی کودک   نقش دارد.
 
بنابراین برای به ثمر نشستن این نهال های ترد و شکننده و کمک به رشدِ صحیح آنان باید محیطی امن و عاری از هر انحرافی برای تربیت آنان فراهم ساخت که مهدهای کودک نمونه معتبری از ان است.
 
 
یکی از مربیان مهد کودک به خبرنگار مهر در کرج گفت: تأثیرپذیری کودکان در مهد به مراتب بیشتر از خانه و خانواده است.
 
سارا فرد افزود: اگر مربیان، افرادی آموزش دیده، کارآمد و متخصص در زمینه تربیت کودکان باشند می توانند به بهترین شکل ممکن کودکان را تربیت کنند.
 
وی با بیان اینکه در جامعه امروز مادران شاغل آمار چشمگیری دارند افزود: با رشد روزافزون تعداد مادران شاغل، کودکان بیش از نیمی ازساعات  روز خود را در مهدها سپری می کنند و رفتارها، ارزش ها و الگوهای بسیاری را نیز از این مکان ها کسب می کنند.
 
این مربی تاکید کرد: باتوجه به این موضوع، مربیان و مسئولان مهدها به دلیل ارتباط تنگاتنگ با کودک که باید ضمن تعلیم و تربیت آنهابا بهره گیری از شیوه های مثبت و کارآمد، در ساختن نسل آینده تلاش کنند. 
 
تاثیر پذیری کودک درمهد کودک بیش از محیط خانواده است
 
به اعتقاد یکی دیگر از مربیان مهد کودک کودکان بیش از آنکه از جمع خانواده تاثیر بگیرند از محیط دوستانه و همسالان خوشان و در محیط مهد کودک تاثیر می گیرند.
 
فرزانه بایبوردی افزود: برخورد پدر و مادر در مواجه با کودک به علت نوع و شیوه های رفتاری خانوادگی بسیار متفاوت از مربی و دوستان مهد کودک وی می باشد به طوری که ممکن است این رفتار با حالتی از اقناع و یا برخورد دستوری صورت گیرد.
 
وی بیان داشت: این در حالیست که احساس کودک در مهد به مربیان و همسالان خود احساسی دوستانه و به دور از اجبار و زور است.
 
مهدهای کودک نباید تنها به نگهداری کودک اکتفا کنند
 
بایبوردی عنوان کرد: اگر مهدها به مکان هایی جز محل نگهداری کودکان تبدیل شوند و تنها به وظیفه اصلی خود که جامعه پذیری و تربیت صحیح کودکان است بپردازند، می توانند نسل کارآمد و شایسته ای را تحویل جامعه دهند
 
این مربی مهدکودک، وظیفه مهم این مراکز را آشنا کردن کودکان با هنجارها، ارزش های جامعه و آموختن رفتار اجتماعی بیان کرد و افزود: آشکار کردن استعدادهای نهفته در کودکان به طوری که در آینده با ورود به مراکز آموزشی و هنری، این استعدادها هر چه بیشتر بارور شوند از دیگر اهداف این مراکز است.
 
حال که با رشد و توسعه شهری نیاز به حضور فعال تر و مؤثرتر زنان در عرصه های مختلف جامعه محسوس است، نقش و کارکرد مهدهای کودک در تربیت فرزندان و آموزش اجتماع پذیری به آنان بیش از پیش اهمیت یافته است.
 
از این رو باید استانداردهای لازم برای فعالیت این اماکن فرهنگی از سوی مسئولان مربوط تعیین و تبیین شود تا از سویی مهدکودک ها ملزم به رعایت این استانداردها برای ادامه فعالیت شوند و از سوی دیگر خانواده ها با آگاهی از ضوابط ، مراکزی مناسب را برای سپردن فرزندانشان شناسایی کنند.
کد خبر 1072990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha