۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۶:۱۳

نادران مطرح کرد :

مجلس خواستار تضمین لغو تحریم ها است/ امکان برداشت های متفاوت از بیانیه تهران

مجلس خواستار تضمین لغو تحریم ها است/ امکان برداشت های متفاوت از بیانیه تهران

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به بیانیه تهران گفت: مجلس از دولت درخواست کرده که در مذاکرات با طرفین خارجی در زمینه بحث های هسته‌ای حتما تضمین های لازم گرفته شود و آنها به برداشتن تحریم ها و ملغی کردن قطعنامه ها متعهد شوند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، الیاس نادران نماینده تهران در حاشیه برگزاری جلسه علنی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در خصوص بیانیه تهران با بیان اینکه دیروز یک تفاهمنامه سه جانبه میان ایران،ترکیه و برزیل امضا شد، گفت:‌مفاد این تفاهمنامه برای طرفینی که 10 بند آن را بپذیرند تعهدآور است و این طرفین شامل گروه وین (کشورهای آمریکا،روسیه،فرانسه و آژنس بین المللی انرژی اتمی) و طرف مذاکره که ایران است، می‌باشد.

وی با اشاره به مفاد این تفاهمنامه تصریح کرد: در درجه اول باید از آن انتظار یک تفاهمنامه را داشت نه موافقنامه ای که نهایی شده باشد، در ثانی زمانی این تفاهمنامه جنبه عملی پیدا می کند که طرف های ایران یعنی گروه وین رسما مفاد آن را بپذیرند و به تعهدات خود عمل کنند.
 
وی که خود از صحبت کنندگان جلسه غیرعلنی امروز مجلس بود با اشاره به نکات مثبت بیانیه تهران آن را یک اقدام رو به جلو توصیف  و خاطرنشان کرد: اساس بحث چرخه سوخت و همچنین حق ایران برای فعالیت های هسته ای در راستای تولید و مصرف انرژی هسته ای پذیرفته شد و همچنین در این بیانیه تصریح شده که باید همه‌ی اقداماتی که تا امروز به بهانه بحث هسته ای علیه ایران انجام شده از جمله تحریم هایی که از سوی کشورها ، سازمان ملل و شورای امنیت علیه ایران انجام شده «کان لم یکن» تلقی شود و بعد از این هم هیچ اقدام تحریک آمیزی علیه ایران نداشته باشند. یعنی بیانیه ای علیه ایران ندهند و قطعنامه ای هم علیه ایران صادر نکنند.
 
نادران توقف قطعنامه های بعدی علیه ایران را یکی دیگر از نکات مثبت از بیانیه تهران ذکر کرد و خاطرنشان ساخت: اثر مثبت دیگر این بیانیه این است که فضا را برای همکاری بین ایران  و آژنس و همچنین کشورهایی که تا امروز مدعی ایران بودند باز می‌کند و فضای بین المللی در رابطه با بحث هسته ای ایران به یک فضای «برد - برد» تبدیل می شود به این معنا که هم ایران به حقوق هسته‌ای خود دست می یابد  وامنیت و تضمین های لازم را برای مبادله سوخت بدست می آورد و هم تفاهمنامه بین المللی برای ایجاد نیروگاه های هسته‌ای که نیاز ایران است و مطابق مصوبه مجلس تولید 20 هزار مگاوات برق اتمی ضرورت دارد زمینه آن فراهم می شود و مانع کشورها برای همکاری با ایران از بین می رود.
 
وی تاکید کرد: همچنین راه های همکاری بین المللی که تا امروز مانع اصلی در این زمینه بحث هسته ای بوده از بین می رود بنابراین تعاملات بین المللی با حسن تفاهمی که می تواند صورت گیرد جنبه عملی به خود می گیرد.
 
چهره شاخص اقتصادی مجلس با اشاره به دغدغه های مجلس درخصوص فعالیت هسته ای خاطرنشان کرد: طرف های خارجی مذاکره با ایران تا امروز خلف وعده های زیادی داشته و به قول های زیادی که دادند عمل نکردند و حتی یکجانبه از ایران تعهد گرفتند اما به تعهدات خود عمل نکردند به همین دلیل مجلس شورای اسلامی نسبت به مسئله حساس است و از دولت درخواست کرده که در مذاکرات با طرف های خارجی حتما تضمین های لازم گرفته شود و آنها متعهد شوند به اینکه قطعنامه‌ها را ملغی کنند و تحریم ها را بردارند و نسبت به چرخه سوخت ضمانت کافی ارائه کنند.
 
نادران تاکید کرد:طرف های خارجی صرف اینکه بگویند ما ایران را در چارچوب معاهده ان پی تی می پذیریم کفایت نمی کند بلکه آنها باید آنچه را که تا امروز در ایران به عنوان فعالیت هسته ای انجام شده به رسمیت بشناسند و علیه آن بیانیه ندهند و در احداث نیروگاه های هسته ای گام های موثری بردارند.
 
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در جلسه غیرعلنی امروز که با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی برگزار شد برخی از نمایندگان تاکید داشتند که درخصوص بیانیه تهران ابهاماتی وجود دارد نظر شما در این زمینه چیست؟ گفت: آن چیزی که در تفاهمنامه تهران امضا شده یک فضای کلی را تعریف کرده که هر کسی می تواند برداشت خود را داشته باشد.از جمله اینکه برداشت طرف ایرانی این است که وقتی طرف مذاکره با ایران حق ایران را در چرخه سوخت بپذیرد به آن معنا خواهد بود که پرونده ایران از شورای امنیت سازمان ملل به آژانس بین المللی عودت داده می شود و مسئله هسته ای ایران منتفی می شود اما اینکه آیا طرف های مذاکره با ایران آن را می پذیرند یا موکول به این است که اعلام قطعی کنند که این مسئله را پذیرفته اند.
 
نادران تصریح کرد: اعلام قطعی آنان در این زمینه منوط به این است که همه‌ قطعنامه هایی که تا امروز علیه ایران صادر شده ملغی و تحریم ها را بردارند در آن صورت مجلس یک اطمینان نسبی پیدا می کند که طرف مذاکره با ایران به تعهدات خود عمل می کند.
 
وی افزود:‌ آنچه که ما به عنوان امانت در اختیار ترکیه قرار می دهیم باید فرآیند آن مشخص باشد با این معنا که ما تضمین های لازم را در تامین سوخت 20 درصد برای راکتور تهران داشته باشیم که اینها نیاز به مدارک  قطعی تر و جزیی تر دارد و مجلس وقتی اطمینان کافی پیدا می کند که طرف های ایران تضمین های لازم را ارائه کنند.
کد خبر 1085224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha