۲۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۵۰

انجام عملیات بیابان زدایی در 180 هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی

انجام عملیات بیابان زدایی در 180 هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر کل منابع طبیعی خراسان جنوبی از انجام عملیات بیابان زدایی در 180 هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حبیب الله شریفی صبح پنج شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی بیابان زدایی در استان گفت: پدیده بیابان زایی پدیده خطرناکی است که دشت های حاصلخیز را به بیابان تبدیل می کند و امروز با بهره برداری بیش از حد از زمین فرصت بازسازی را از آن گرفته ایم.

شریفی با بیان اینکه فرسایش بادی از جمله مشکلاتی است که منابع اقتصادی زیادی را از دولت ها به خود اختصاص داده است، بیان داشت: باید در زمینه مقابله با بیابان زایی به ضرورت های جامه نگر و سیاستگذاری در حفاظت از منابع آب، خاک و گیاه پرداخت به این علت که اگر پوشش گیاهی با مشکل مواجه شود جبران ناپذیر خواهد بود.
 
مدیر کل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: در 30 سال اخیر اقدامات خوبی در زمینه مقابله با بیابان زایی صورت گرفته که در خراسان جنوبی می توان به 127 هزار هکتار نهال کاری، 12 هزار هکتار بذرکاری، هشت هزار هکتار مشترک بذرکاری و نهال کاری بوده است.
 
شریفی ایجاد 551 هزار کیلو متر بادشکن غیر زنده، 74 کیلومتر باد شکن زنده، 20 هزار هکتار مدیریت آب های سطحی، 11 هزار هکتار تهیه طرح جنگل های دست کاشت را از دیگر کارهای مقابله با بیابان زایی در استان عنوان کرد.
 
وی انجام عملیات بیابان زدایی در خراسان جنوبی را  نیازمند اعتبارات و توجه بیشتر مسئولان دانست و تصریح کرد: کاهش بارندگی، مشکلات موجود را افزایش داده بنابراین تخصیص اعتبارات حوادث و خشکسالی ضروری است.
 
وی به اختصاص 190 میلیارد ریال اعتبار از محل سفر سوم هیئت دولت برای مقابله با توفان های شن و فرسایش بادی، آبخیزداری و منابع طبیعی استان اشاره کرد و بیان داشت: در خراسان جنوبی خطر ریزگردها و توفان شن، مناطق مسکونی، راه ها و روستاها را با مشکل مواجه می کند.

شریفی نقصان آب، خاک و پوشش گیاهی منطقه را جبران ناپذیر دانست و ادامه داد: بهبود این منابع و پایداری آن، تداوم زندگی در روستاها و جلوگیری از مهاجرت را به دنبال دارد.
 
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان این که اثرات بیابان زایی آینده، زندگی را دچار خطر می کند، گفت:  تغییر اقلیم، شرایط زیست محیطی، کمبود آب شیرین و بیابان زدایی از چالش های طبیعی است که همه کشورها را تهدید می کند.
 
معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه  گفت: جلوگیری از روند رو به گسترش پدیده بیابان زایی در این استان نیازمند تلاش همه مردم و مسئولان دستگاههای اجرایی است.
 
مجید امینی بر تلاش جدی در جلوگیری از تبدیل شدن اراضی کم تراکم به بیابان تاکید کرد و افزود: هم اکنون 18 استان و 183 شهرستان کشور درگیر مسئله بیابانزایی است که خراسان جنوبی از جمله این استانها می باشد.
 
وی با اشاره به وجود 23.5 میلیون هکتار اراضی بیابانی در کشور گفت: بیش از یک میلیون و 120 هزار هکتار از این اراضی در خراسان جنوبی قرار دارد که پنج میلیون و 700 هزار هکتار آن مراتع کم تراکم هستند.
 
وی همچنین در زمینه تامین اعتبار برای مقابله با پدیده بیابانزایی در استان قول مساعد داد و افزود: عملیات بیابان زدایی نیاز به اعتبار بسیار دارد اما با توجه به اهمیت موضوع توجه به این مهم ضروری است.
 
به گفته وی استان خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی های پی درپی و کمبود نزولات آسمانی در مواجهه با پدیده بیابانزایی در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
 
امینی یادآورشد:از مجموع 164 میلیون هکتار اراضی کشور 20 درصد آن بیابانی است که اجرای عملیات جلوگیری از گسترش آن باید همواره مورد توجه باشد.
کد خبر 1102475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha