به گزارش خبرگزاري مهر در اين طومار آمده است: اهتمام ويژه به حل مشكلات صنفي پزشكان عمومي با توجه به اين كه بيش از دو سوم جامعه پزشكان كشور را تشكيل مي دهند منجر به ايجاد انگيزه،علاقه مندي و تعهد بيشتر در اين قشر و در نتيجه ارتقا سطح سلامت ملي كشور خواهد شد.
بر اساس اين گزارش خلاصه مواردي كه در اين طومار به آن اشاره شده است عبارتند از:
-1 تعرفه خدمات پزشكي به ويژه ويزيت پزشكان عمومي در سال هاي گذشته يكي از ناعادلانه ترين تعرفه ها بوده است .
2- مشكل اشتغال پزشكان جوان يكي از معضلات جدي و مخاطره آميز اين قشر فرهيخته مي باشد. ضروري است كليه مسئولين ذيربط در اسرع وقت با راهكارهاي علمي و به دور از جنجال آفريني در به كارگيري بهينه اين گروخ اقدم عاجل مبذول دارند، در غير اين صورت مسئول معضلات ناشي از آن خواهند بود.
3- سازمان هاي بيمه گر با مقررات دست و پا گير و تنظيم قراردادهاي يك طرفه و غير منصفانه صرفا به منافع خود مي انديشند و كار را به آنجا رسانده اند كه پزشك را مجبور به افشاي اسرار بيمار از طريق درج تشخيص اوليه در صدر نسخ نموده اند.
4- عدم وجود تعامل بين وزارت دارايي و جامعه پزشكي به ويژه پزشكان عمومي منجر به ايجاد مشكلات و ناهماهنگي هاي بسيار در زمينه اخذ ماليات از پزشكان گرديده تا آنجا كه مامورين مالياتي بدون در نظر گرفتن شان پزشكان طلب ماليات مي نمايند.
5- تعيين حداقل دستمزد پزشكان عمومي شاغل در مراكز خصوصي و دولتي، اگر چه در يكي، دو سال اخير توسط كميته پيگيري مطالبات صنفي پزشكان عمومي مستقر در انجمن پزشكان تلاش هاي قابل تقديري انجام پذيرفته كه منجر به تصويب حداقل دستمزد در جلسه هيات مديره نظام پزشكي تهران بزرگ و در جلسه شوراي عالي نظام پزشكي گرديده است.
6- استثمار پزشكان عمومي در بخشهاي دولتي و خصوصي از معضلات بزرگ اين قشر مي باشد. به گونه اي كه در بسياري از مراكز با حداقل حقوق و بدون مزاياي همچون بيمه و اضافه كاري و حتي بدون عقد قرار داد و در شرايطي بسيار ناعادلانه پزشكان را به كار مي گمارند.
7- نظام سطح بندي خدمات درمانيو سيستم ارجاع متاسفانه بيشتر جنبه شعاري پيدا كرده و علي رغم وعده هاي وزارت بهداشت تا كنون آثار عملي درجامعه پزشكي نداشته است.
8- متاسفانه برگزاري بدون برنامه و نظارت صحيح امتحان دستياري نه تنها موجبات دلسردي و نااميدي و بي انگيزگي را در جامعه پزشكي فراهم نموده است، بلكه زمينه سوء استفاده ها و بي مبالاتي هاي فراواني را فراهم نموده است.
9- ظرفيت پذيرش دستيار در دوره هاي تخصصي پزشكي بسيار كم بوده و متناسب با نياز مردم نمي باشد به طوري كه كمبود پزشكان متخصص در سارسر كشور كاملا مشهود است.
10- بورس اعزام به خارج و اعزام پزشكان جهت اشتغال به خارج از كشور عموما در انحصار گروهي خاص ويا براساس گزينشي سليقه اي بوده است.


نظر شما