۳ مرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۴۵

یادگیری مهارتهای حرفه ای لازمه ایجاد اشتغال پایدار در کشور است

یادگیری مهارتهای حرفه ای لازمه ایجاد اشتغال پایدار در کشور است

زنجان - خبرگزاری مهر: استاندار زنجان گفت: اشتغال پایدار و ماندگار از موضوعات بسیار مهمی است که در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد و لازمه آن آموزش و یادگیری مهارتهای فنی و حرفه ای است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد شامگاه شنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردهای کارآموزان مراکز فنی و حرفه ای استان زنجان و تجلیل از نخبگان و کارآفرینان تصریح کرد: همه فکر می کردند اشتغال با تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات حل می شود و این امر از مهمترین موضوعاتی بود که در دولت نهم پیگیری می شد اما پس از دو سال، خلاءی که رئیس جمهور پیش بینی کرده بود خودش را نشان داد و آن حل نشدن مشکل اشتغال با وجود تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات بود.

رئوفی نژاد با اشاره به دلایل این موضوع افزود: جوانان جویای کار مدرک آموزشهای عالی داشتند اما کوچکترین مهارتی برای خوداشتغالی یا کارآفرینی نداشتند و به این خاطر نمی دانستند با تسهیلاتی که دریافت می کنند چه کاری باید انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاههای علمی کاربردی در راستای آموزشهای کاربردی و حرفه ای به وجود آمد اما متأسفانه این دانشگاه نیز به محلی برای تولید مدرک تبدیل شد.

استاندار زنجان با بیان اینکه مدرک به تنهایی کافی نیست، گفت: نیاز به مهارت آموزی با ظرفیتهایی که ایجاد شده است وجود دارد که تنها متولی آن سازمان فنی و حرفه ای نیست بلکه آموزش بسیاری از حرفه ها در دستگاه های دیگر صورت می گیرد که برای مثال فقط 20 رشته در سازمان میراث فرهنگی وجود دارد.

رئوفی نژاد اظهار داشت: جوانان، سرمایه ها و سازندگان آینده کشور و سکاندار همه امور در همه بخشها هستند بنابراین هرچقدر برای تربیت جوانان، آموزش و مهارت آموزی، ارتقای روحی و معنوی و جهتدهی آنها برنامه ریزی کنیم آینده کشور تضمین می شود لذا باید توجه ویژه ای به مهارت آموزی شود تا از این طریق نیروی انسانی کارآمد تربیت شود.

وی افزود: پرانرژی بودن، تحرک، خلاقیت و ابتکار از ویژگی های جوانان است و به برکت نظام جمهوری اسلامی و آرمانها و احکام الهی نگاه ویژه به جوانان در ایران اسلامی جاری است و توجه بسیار زیاد دولت نهم به ایجاد اشتغال نمونه بارز آن است.

رئوفی نژاد مهارت را یک سرمایه عنوان کرد و گفت: در جامعه کنونی مهارت یک سرمایه است و دولت حمایت ویژه ای از بحث اشتغال و خوداشتغالی با ارائه تسهیلات ویژه می کند.

وی یادآور شد: از پنج ماه گذشته سازمان ملی مهارت با یک هدف کاملا ً کاربردی به وجود آمد که اصلا ً کاری به مدرک ندارد و از نتایج آن اشتغال و کارآفرینی خواهد بود.

همچنین مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان زنجان، سازمان فنی و حرفه ای را فراگیرترین سازمان در زمینه آموزش های مهارتی و غیررسمی در کشور و تبدیل علم به عمل را عنوان کرد و افزود: از جمله اهداف این سازمان تقاضا محوری، واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی و افزایش بهره وری است.

قاسم صیادی اظهار داشت: 60 درصد دوره هایی که توسط سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود در بخش دولتی و بقیه در بخش خصوصی است که 70 درصد این آموزش ها عملی و 30 درصد به صورت تئوری بوده و امسال 200 حرفه به کارآموزان ارائه می شود.

وی گفت: سال گذشته در راستای حمایت از بخش خصوصی، 28 کارگاه آموزشی و دو مرکز فنی به این بخش واگذار شد.

مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان زنجان افزود: المپیاد ملی مهارت با هدف تبدل اطلاعات، ایجاد رقابت و سنجش کارآموزان هر ساله در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود که تاریخچه 35 ساله دارد و با توجه به وقفه آن 10 سال است که به طور منظم برگزار می شود.

صیادی در ادامه افزود: در دوره 10 ساله از سال 79 تا 88 استان زنجان یک مدال طلای کشوری، هشت نقره، پنج برنز و 13 نفر مقام چهارم کسب کرده است.

وی راه اندازی مرکز تخصصی ایران آمار، توسعه مرکز فنی و حرفه ای طارم در زمینه کشاورزی، توسعه مراکز فنی شهرستانهای ایجرود به شبانه روزی وایجاد مرکز برادران خرمدره را از برنامه های پیشنهادی سازمان فنی و حرفه ای زنجان جهت ارائه و تصویب در دور سوم سفر هیئت دولت عنوان کرد.

کد خبر 1122570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha