به گزارش خبرنگار مهر، رضا فتوحی امروز شنبه در نوزدهمین کنگره کیاه پزشکی ایران با بیان اینکه با کنترل عوامل زیان آور گیاهی می توان بیش از 35 درصد از خسارات محصولات کشاورزی جلوگیری کرد افزود: انجام روش های مبارزه غیر شیمیایی، تلفیقی و بیولوژیک و استفاده از سموم کم خطر و کم مصرف با آفات گیاهی از اهم اهداف این سازمان است.
وی از ایجاد سیستم هوشمند مونیتورینگ سموم در کشور خبر داد و اظهار داشت: به منظور ردیابی کامل سموم در هر یک از مراحل واردات، تولید و توزیع به صورت آنلاین، سازمان اقدام به ایجاد سیستم مونیتورینگ هوشمند سموم کرده است. فاز مطالعاتی این طرح به پایان رسیده است و به زودی وارد فاز اجرایی می شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور به برنامه های این سازمان در زمینه حفظ نباتات و بهینه سازی مصرف سموم اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه های مراقبت و پیش آگاهی بخش غیر دولتی و ساماندهی کلینیک های گیاه پزشکی از مهمترین اقدامات این سازمان است که در این راستا حدود دو میلیون هکتار از مزارع و باغات و گلخانه های کشور در قالب بیش از 750 کلینیک گیاه پزشکی فعال شده اند.
فتوحی، اجرای روش های مبارزه بیولوژیکی در زمینه 14 محصول زراعی را از دیگر اقدامات نام برد و ادامه داد: در راستای تاکید برنامه پنجم توسعه در زمینه کاهش مصرف آفت کش ها، 25 درصد از مزارع و باغات و گلخانه های کشور تحت پوشش مدیریت تلفیقی آفات (IBM) قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به معضلات بخش گیاه پزشکی در زمینه بروز بیماری هایی چون "جاروک" لیموترش، "گرنینگ" مرکبات، آفات چوب خوار، بیماری آتشک درختان میوه و پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما تاکید کرد: با توجه به گستردگی سطوح مبارزه شیمیایی و همچنین لزوم تولید محصولات سالم لازم است دانشگاهیان و محققان کشور در زمینه معرفی ارقام مقاوم به آفات تلاش کنند.
نظر شما