۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۱۳

حذف ماده آلاینده رنگ زا از پسابهای صنعتی با نانولوله های کربنی

حذف ماده آلاینده رنگ زا از پسابهای صنعتی با نانولوله های کربنی

محققان دانشگاه تبریز با استفاده از نانولوله های کربنی و نور مرئی موفق به حذف 8/93 درصدی ماده آلاینده رنگ زا از آب پسابهای صنعتی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود زارعی از محققان این پروژه تحقیقاتی با بیان اینکه فرآیند الکتروفنتون به طور گسترده ای برای حذف آلاینده های آب مورد استفاده قرار می گیرد افزود: سرعت این فرآیند به تنهایی پایین بوده و منجر به کم شدن کارآیی فرآیند و افزایش هزینه می شود از این رو در دانشگاه تبریز تحقیقاتی را به منظور بالا بردن سرعت و کارآیی این فرآیند انجام دادیم.

وی با تاکید بر اینکه امروزه اکثر صنایع برای دفع پسابهای خود دچار مشکل هستند چرا که پساب تولیدی آنها شامل مواد آلی مختلف مانند مواد رنگی هستند که مشکلات زیست محیطی را به دنبال دارند اظهار داشت: روشهای مختلفی برای حذف این آلایندگی‌ها به کار می رود که از آن جمله می توان به تابش نور فرابنفش (UV) به آب به همراه فرآیند الکتروفنتون که تحت عنوان فوتوالکتروفنتون شناخته می شود اشاره کرد.
 
زارعی اظهار داشت: تجهیزات لازم برای تولید نور فرابنفش برای اجرای فرآیند فوتوالکتروشیمیایی پرهزینه است اما اگر بتوان به جای تابش فرابنفش از تابش نور مرئی استفاده کرد کمک شایانی به تبدیل فرآیندهای اکسایش الکتروشیمیایی آزمایشگاهی به یک روش تصفیه سودمند و موفق تجاری و عملی خواهد شد.
 
این محقق با اشاره به نحوه اجرای این پژوهش خاطرنشان کرد: در این پژوهش از الکترود نانولوله های کربنی PTFE به عنوان کاتد و الکترود پلاتین به عنوان آند برای انجام فرآیند الکتروفنتون استفاده کردیم. مقایسه نتایج حاصل از فرآیندهای الکتروفنتون، فوتوالکتروفنتون و الکتروفنتون به همراه نور مرئی کاتالیز شده با یون اگزالات نشان می دهند که 8/93 درصد از ماده‌ آلاینده رنگ زا به سرعت حذف شدند.
 
وی یادآور شد: افزایش بازده فرآیند و استفاده از نور مرئی منجر به پایین آمدن هزینه های اقتصادی فرآیند می شود به طوری که امکان استفاده از این فرآیند را در صنعت فراهم می کند.
کد خبر 1143435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha