۳ آبان ۱۳۸۹، ۱۲:۰۷

گزارش خبری مهر /

جزئیات توافق جدید گازی تهران - کاراکاس/ ایران در ونزوئلا کارخانه LNG می‌سازد

جزئیات توافق جدید گازی تهران - کاراکاس/ ایران در ونزوئلا کارخانه LNG  می‌سازد

با گذشت 20 ماه از امضای تفاهم نامه بین مقامات تهران - کاراکاس برای ساخت یک کارخانه تولید گاز مایع (LNG) دو طرف تفاهم نامه جدیدی برای همکاریهای مشترک در ساخت کارخانه های LNG امضا کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از تعلیق ساخت کارخانه های LNG پرشین و پارس در عسلویه، در شرایط فعلی کارخانه ایران ال.ان.جی تنها پروژه تولید گازمایع ایران برای رقابت با قطر در بازار LNG جهان است.

در حال حاضر این پروژه گازی نزدیک به 40 درصد پیشرفت اجرایی دارد و پیش بینی می شود در صورت تامین منابع مالی امکان صدور اولین محموله LNG این طرح تا دو سال اینده به بازارهای بین المللی فراهم شود.
 
در شرایط فعلی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی در ساخت و تکمیل این کارخانه LNG تامین منابع مالی است به طوری که عدم تزریق به موقع منابع مالی منجر به عقب ماندگی در ساخت و توسعه این پروژه گازی شده است.
 
با توجه به عدم تامین به موقع منابع مالی پیشرفت فیزیکی اجرای این کارخانه LNG 20 درصد از برنامه زمان بندی شده عقب تر مانده و در حالی که بر اساس برنامه در شرایط فعلی باید میزان پیشرفت اجرای این پروژه گازی به بیش از 50 درصد می رسید.
 
از سوی دیگر در آخرین برآورد مالی انجام شده برای اجرای پروژه ایران LNG در مجموع به حدود پنج میلیارد دلار منابع مالی نیاز بوده اما تاکنون حدود 1.4 میلیارد دلار به این پروژه گازی پول تزریق شده است.
 
برای تامین منابع مالی اولین پروژه تولید گاز مایع شده ایران علاوه بر انتشار اوراق مشارکت، برداشت از صندوق ذخیره ارزی، فروش برق صنعتی و گاز شیرین به وزارت نیرو و نفت و دریافت وام از بانکهای داخلی و خارجی در دستور کار قرار گرفته است.
 
توافق مجدد ایران – ونزوئلا برای ساخت کارخانه LNG
 
به گزارش مهر، با گذشت 20 ماه از امضای تفاهم نامه بین مقامات تهران – کاراکاس برای ساخت یک کارخانه تولید گاز مایع (LNG) دو طرف هفته گذشته تفاهم نامه جدیدی برای همکاریهای مشترک در ساخت کارخانه های LNG امضا کردند.
 
بر این اساس هفته گذشته با حضور وزیران نفت و انرژی ایران و ونزوئلا قصد نامه جدیدی (LOI) برای ساخت یک کارخانه LNG در منطقه "دلتا کاریبه" و مشارکت طرف ونزوئلایی در ساخت کارخانه ایران ال.ان.جی امضا شد.
 
مطابق با این توافق جدید با مشارکت شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران قرار است یک کارخانه LNG با ظرفیت تولید سالانه 5.4 میلیون تن گازمایع در ونزوئلا ساخته شود.
 
همچنین شرکت ملی نفت ایران باید 10 درصد سهام خود در پروژه ایران ال.ان.جی را به شرکت ملی نفت ونزوئلا واگذار کند و در مقابل ونزوئلا 20 درصد از سهام کارخانه LNG دلتا کاریبه را به ایران اختصاص خواهد داد.
 
همچنین دو طرف توافق کرده اند که پس از سه ماه این قصد نامه به امضای قرارداد منجر شود که در این صورت با کاهش 10 درصدی سهام دولت در پروژه ایران ال.ان.جی به 39 درصد خواهد رسید.
 
بازخوانی توافق 20 ماه گذشته گازی تهران – کاراکاس
 
فروردین ماه سال گذشته ایران و ونزوئلا تفاهم نامه ای به ارزش تقریبی 8 میلیارد دلار برای ساخت یک کارخانه تولید گازمایه در دو فاز و با ظرفیت تولید 10 میلیون تن گازمایع امضا کرده بودند.
 
در همین حال علی خیراندیش با اشاره به اینکه فاز اول این قرارداد برای کارهای مطالعاتی منعقد شده است، به مهر گفته بود: درصورتی که از مرحله کارهای مطالعاتی عبور کنیم و طرف ونزوئلایی بتواند تصمیم نهایی برای سرمایه گذاری را بگیرد، طرح وارد مرحله مهندسی پایه خواهد شد و سپس در مرحله سوم عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
 
مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز ایران درخصوص زمان اجرای این طرح، اظهار کرده بود: با شرایط فعلی تا سال 2014 میلادی باید این کارخانه تولید گاز مایع تکمیل و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
 
اما در حالی مذاکرات با ونزوئلا و سایر شرکتهای آسیایی و اروپایی برای جذب سرمایه در تنها کارخانه تولید LNG ایران ادامه دارد که با راه اندازی دو خط جدید تولید LNG در قطر، این شریک گازی در پارس جنوبی به بزرگترین صادرکننده LNG جهان تبدیل می شود.
 
ظرفیت تولید گاز مایع در دو خط جدید تولید LNG قطر حدود 7.8 میلیون تن در سال است که با راه اندازی این دو پروژه ظرفیت تولید گازمایع این کشور به 77میلیون تن در سال افزایش می یابد.
 
با وجود عدم راه اندازی این دو خط تولید گاز مایع تاکنون قراردادهایی برای پیش فروش LNG این واحدها با کشورهای پرتغال، چین، هند، لبنان، برزیل و اسپانیا امضا شده است.
کد خبر 1177900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha