به گزارش خبرنگار مهر احمد طمراسی به مناسبت دهه فجر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تمامی بذور از تولید داخلی تامین می شود، گفت: حدود 11 هزار نفر این بذور را برای 2 تا 2.5 میلیون نفر بهره بردار تولید می کنند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 70 درصد از نیاز داخلی به کودهای شیمیایی در داخل تامین می شود و بسترهای صادراتی این محصول هم در کشور فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: در یک سوم باقیمانده به پایان سال تمامی نهاده های مورد نیاز کشاورزان تامین و تدارک دیده شده است و در حال تدارک برنامه های سال آینده هستیم.
طمراسی افزود: شرکت تاکنون 2 هزار و 380 تن انواع سموم را در اختیار کشاورزان قرارداده است اما این شرکت سم را به صورت یارانه ای توزیع نخواهد کرد و فروش سم برعهده بخش خصوصی است وتنها در موارد اضطراری مانند مقابله با زنگ زرد گندم، وارد بخش توزیع می شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حدود 16 نوع بذر از طریق شرکت توزیع می شود، تصریح کرد: امسال بیش از 100 هزار تن از بذور و 2 میلیون و 728 هزار تن از کل نیاز 2 میلیون و 880 هزار تن کود در کشور هم میان کشاورزان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 95 درصد از کل نیاز سالانه کشاورزان به کود تامین شده است، گفت: ماشین آلات و ادوات کشاورزی که از سال 84 در انبار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مانده بود، تعیین تکلیف شد.
طمراسی افزود: تاکنون در خصوص ادوات و مکانیزاسیون کشاورزی 90 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
مشاور وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور ظرفیت تولید 2 تا 3 میلیون نهال در سال را دارد، تصریح کرد: تولید نهال به صورت یارانه ای انجام نمی شود اما در مواردی که بخش خصوصی توان تولید نهال های خاصی را نداشته باشد، شرکت این کار را انجام می دهد.
وی در خصوص تاثیر هدفمندی یارانه ها بر بخش کشاورزی گفت: در سال جاری هم به همان شیوه قبل نهاده ها به شکل یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
طمراسی افزود: تا قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به طور متوسط روزانه بین 8 تا 9 هزار تن و پس از آن، حدود 13 هزار تن نهاده ها میان کشاورزان توزیع می شود و در واقع حجم بیشتری از نهاده ها با توجه به افزایش قیمت سوخت، حمل و نقل می شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در خصوص تامین ماشین آلات کشاورزان گفت: دولت در این موضوع به صورت یارانه ای وارد نمی شود اما بسته های حمایتی در راستای قانون هدفمندی یارانه ها تدوین شده است.
وی به پیاده سازی نظام توزیع هوشمند و ارتقای نظام IT و بهره برداری در شرکت اشاره کرد و گفت: نظام توزیع هوشمند در 2 بخش در حال انجام است که بخش اول شامل جریانات و فرآیند های اقتصادی شرکت است که بطور کامل به بهره برداری رسید و بخش دوم شامل توزیع نهاده ها در میان کشاورزان است که بسترسازی های آن انجام شده است.
طمراسی با اشاره به اجرای اتوماسیون اداری در این شرکت افزود: پیشرفته ترین نظام پرداختی در این شرکت اجرا شده است.


نظر شما