۱۱ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۲۶

اختصاصی مهر/

سرمایه گذاری بخش خصوصی، حلقه مفقوده ایجاد اشتغال در کردستان

سرمایه گذاری بخش خصوصی، حلقه مفقوده ایجاد اشتغال در کردستان

سنندج - خبرگزاری مهر: ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه گذاری دو مولفه مهمی است که هم اکنون به بخش اصلی از صحبت های مسئولان مختلف استان کردستان تبدیل شده و در تمامی جلسات از این دو مولفه مهم توسعه حرفی به میان می آید.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، استان کردستان به دلیل مسائل هشت سال دفاع مقدس و همچنین ناآرامی های سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل شیطنت های دشمنان و عوامل ضد انقلاب، نتوانست به نحو مناسب از اعتبارات و سرمایه گذاری های دولت در بخش صنعت استفاده کند و به همین دلیل امروز کردستان یکی از استان های آخر صنعتی در کشور محسوب می شود.

در کنار عدم سرمایه گذاری بخش دولتی در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل مسائل هشت سال دفاع مقدس و همچنین ظلم صورت گرفته به استان کردستان در زمان طاغوت، هنوز هم پایه های صنعتی این استان ضعیف و به دلیل نبود واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ و مادر وضعیت بیکاری در کردستان در مقایسه با سایر نقاط کشور نگران کننده تر است و با توجه به آمار رسمی اعلام شده سهم کردستان از صنعت کشور در خوشبینانه ترین حالت کمتر از دو درصد است.

وضعیت سرمایه گذاری در این استان و مشکل اشتغال تا جایی نگران کننده است که مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته به استان کردستان و در اجتماع مردم سنندج در میدان آزادی اعلام کردند که اشتغال و سرمایه گذاری دو نیاز اصلی این استان به شمار می رود و باید مسئولان بیشترین تلاش خود را در این دو بخش به کارگیری کنند.

آمار اعلام شده بیکاری در کردستان واقعی نیست

هر چند که طی سال های بعد از پایان جنگ تحمیلی اقدامات مختلفی برای سرمایه گذاری در حوزه های صنعت و معدن استان کردستان انجام گرفت ولی با توجه به اجرایی کردن سیاست های اصل 44 قانون اساسی، در اصل امکان سرمایه گذاری دولت نیز در این استان محدود و به همین دلیل هنوز هم وضعیت صنعت در کردستان مناسب نیست و نرخ بیکاری در میان نسل جوان این استان گاهی تا بالای 25 درصد نیز می رسد.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی اعلام شده از سوی مرکز آمار کشور نرخ بیکاری در کردستان به بیش از 12 درصد رسیده است و این رقم در مقایسه با سال قبل نیز حدود یک درصد افزایش پیدا کرده است که البته جمعی از مسئولان استان به ویژه نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز این رقم اعلام شده در خصوص آمار بیکاری را قبول نداشته و میزان واقعی آن در جامعه را بالاتر می دانند.

سهم کردستان از سرمایه گذاری در بخش صنعت کشور شش دهم درصد است

رئیس سازمان صنایع و معادن استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر و در خصوص سهم کردستان از صنعت کشور گفت: برغم تمامی اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته طی چند سال اخیر اما تنها شش دهم درصد از میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن کشور مربوط به استان کردستان است.

سیروس شاه غیبی عنوان کرد: در حالی که میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن استان کردستان در مقایسه با سایر نقاط کشور از رقم بسیار پائینی برخوردار است که این استان در حوزه صنعت و معدن دارای استعداد و پتانسیل های ویژه ای است که در صورت توجه به آنها می توان زمینه را برای توسعه هر چه بیشتر کردستان فراهم کرد.

وی با اشاره به سهم بخش صنعت و معدن در راستای ایجاد اشتغال در این استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر و بر اساس آمارهای رسمی رقمی بین 18 تا 20 درصد از اشتغال ایجاد شده در استان سهم بخش صنعت و معدن است که باید تمامی دستگاه ها و سازمان های دولتی استان با تسهیل شرایط افزایش سرمایه گذاری سهم بخش صنعت و معدن را در ایجاد اشتغال پایدار افزایش دهند.

سرمایه گذاری های محدود دولت در راستای راه اندازی چندین واحد کوچک تولیدی و صنعتی در دهه 70 از جمله، شرکت تراکتورسازی کردستان و شمار اندکی کارگاه کوچکتر نیز دردی را از وضعیت این استان درمان نکرد و این اقدامات نیز در حد همین چند مورد خلاصه شد و وعده های مختلف طی یه دهه اخیر برای سرمایه گذاری های بخش خصوصی و راه اندازی واحدهای بزرگ تولیدی و صنایع مادر نیز تاکنون عملیاتی نشده است.

بعضی از مدیران کردستان فرهنگ ضد توسعه دارند

یکی از مهمترین مشکلات در حوزه جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی که البته استاندار کردستان نیز با صراحت هر تمامتر این موضوع را در جلسه اخیر شورای برنامه ریزی و توسعه هم عنوان کرد، فرهنگ ضد توسعه در میان شماری از مدیران ادارات و سازمان های دولتی است تا جایی که به دلیل این رویکرد افراد سرمایه گذار تمایل چندانی برای حضور در کردستان از خود بروز نمی دهند.

استاندار کردستان در این رابطه عنوان کرد: در حال حاضر وظیفه و رسالت شماری از دستگاه های دولتی در استان به این مهم تبدیل شده است که هر اقدامی که در راستای توسعه کردستان صورت می گیرد این دستگاه خاص دخالت کرده و با اجرایی کردن آن مقابله کند که این رویکرد به هیچ عنوان مورد قبول و پذیرش ما نیست و باید همه مدیران استان در جهت اصلاح آن تلاش و برنامه ریزی کنند.

علیرضا شهبازی افزود: افراد زیادی تمایل دارند که در استان کردستان سرمایه گذاری کنند که متاسفانه وقتی که به سیستم اداری ما می رسند و به دلیل گیردادن های غیراصولی و نامناسب از اقدام خود پیشمان و این مهم طی چند سال گذشته لطمات بسیاری را بر کردستان وارد کرده است.

وی حکم فرماشدن این گونه عملکرد و برخورد در میان مدیران ادارات و سازمان های دولتی را به دلیل نبود آموزش مناسب عنوان کرد و یادآور شد: یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد، فراهم کردن فرصت های آموزشی برای مدیران و کارشناسان دستگاه های مختلف دولتی و اجرای آن در راستای اصلاح این نوع دیدگاه است.

زیرساخت های توسعه سرمایه گذاری در کردستان فراهم شود

اما نماینده شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم معتقد است که باید با استفاده از اعتبارات دولتی شرایط و زمینه را برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم کرد.

سید عماد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه نه تنها دولت در کردستان سرمایه گذاری چندانی در حوزه صنعت نداشته است بلکه زمینه ها و مشوق های لازم نیز برای جذب افراد سرمایه گذار در این استان نیز فراهم نیست و به همین دلیل افراد رغبت چندانی برای حضور در کردستان ندارند.

وی از مدیران دستگاه ها و سازمان های دولتی خواست که ضمن جذب اعتبارات مناسب، زمینه های لازم برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی با تقویت زیرساخت های این بخش از جمله حمل و نقل، تسهیلات و همچنین امکانات مورد نیاز را فراهم کنند.

عدم همکاری بانک ها و موسسات پولی و مالی استان کردستان در راستای پرداخت تسهیلات به افراد سرمایه گذار و همچنین ضعیف بودن زیرساخت های لازم همانند شبکه حمل و نقل در این استان از جمله دیگر عواملی است که سد راه توسعه سرمایه گذاری در کردستان و شرایط فعلی شده است که می طلبد این موضوع به عنوان یک اولویت در صدر برنامه های کاری دستگاه های دولتی قرار گیرد.

کد خبر 1242978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha