به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، عبدالصمد صمصام پور صبح دوشنبه در نشست مطبوعاتی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد مشاهده مواردی از خرید و فروش اراضی کشاورزی در بنگاه های املاک و تغییر کاربری اراضی در هرمزگان بیان داشت: بنگاههای مشاور املاک از فروش ومعامله زمینهای کشاورزی استان به طور جد پرهیز کنند چراکه در غیر این صورت به صورت قانونی با آنها برخورد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بنگاههای مشاور املاک مالکان زمینهای کشاورزی نیز باید از عواقب فروش زمینهای کشاورزی وتغییر کاربری غیر مجاز آنها نیز مطلع شوند واز اقدام به این کار خودداری کنند.
صمصام پور ادامه داد: تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی از نظر قانونی مجازاتهایی همچون پرداخت جریمه معادل یک تا سه برابر کاربری جدید زمین و قلع وقمع بنای ساخته شده در زمین کشاورزی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون منطقه سرخون و ایسین در بندرعباس کانون بحران تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در این شهر به شمار می روند، ابراز داشت: بعد از این مناطق قلعه قاضی وبندرخمیر نیز از دیگر مناطقی هستند که تمایل به تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آنها شدید است.
به گفته صمصام پور در مناطق نزدیک به بندرعباس همچون سرخون به دلیل مزایایی از جمله نزدیک بودن به مرکز استان تمایل به تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به نحو شدیدتری رویت می شود.
وی کمبود اطلاع رسانی در زمینه پیامدهای تغییر کاربری غیرمجاز زمینهای کشاورزی را یکی از دلایل معامله این زمینها بیان کرد و از رسانه های خواست در راستای تحقق اطلاع رسانی در این زمینه همکاری روز افزونی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تغییر کابری اراضی کشاورزی دارای مضرات بسیاری زیادی است خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش جمعیت ونیاز روز افزون این جمعیت به غذا، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی می تواند امنیت غذایی افراد جامعه را به خطر بیاندازد.
صمصام پور یادآور شد: به طور قطع با تخریب وتغییر کاربری زمینهای کشاورزی مهاجرت روستاییان به شهرها افزوده خواهد شد وافزایش مهاجرت از روستا به شهر عمران وآبادانی روستاها را به خطر می اندازد.
وی اضافه کرد: باتغییر کاربری زمینهای کشاورزی بسیاری از ظرفیتهای اشتغال از بین می رود و بخش کشاورزی که دارای ظرفیتهای قابل توجهی در زمینه اشتغال است با مشکل جدی روبرو می شود.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی هرمزگان به موارد صدور تغییر کاربری مجاز این زمینها نیز اشاره کرد وافزود : صدور مجوز تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در صورتی که زمین کشاورزی کاربری خود را ازدست داده باشد با تشخیص کمیسیونی در این زمینه در موارد ضروری میسر است.
وی در خصوص مبانی قانونی حفظ کاربری اراضی زراعی وباغها خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت اراضی کشاورزی ودرک خطرات ناشی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در سال 74 قانونی به عنوان حفظ کاربری اراضی زراعی وباغها به تصویب رسیده است.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: به موجب ماده یک این قانون تغییر کاربری اراضی زراعی وباغها در خارج از محدوده قانونی شهرها وشهرکها به جز در موارد ضروری ممنوع است که تشخیص موارد ضروری برای تغییر کاربری برعهده کمیسیونی مرکب از رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس سازمان مسکن وشهرسازی، مدیر امور اراضی، مدیر کل محیط زیست و نماینده استانداری است.
وی گفت: حفظ کاربری اراضی کشاورزی ضرورتی است که تحقق آن همکاری همه افراد جامعه را می طلبد و در همین راستا به جهت حفظ کاربری این زمینها مدیریت امور اراضی استان اطلاع رسانی درخصوص حفظ این مهم را مد نظر خود قرار داده است.
صمصام پور ابراز امیدواری کرد: با فرهنگ سازی هرچه بیشتر در این زمینه شاهد کاهش تغییر کاربریهای غیر مجاز اراضی کشاورزی باشیم.
نظر شما