به گزارش خبرنگار مهر در قم، خلیل الله سائلی قبل از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران از تشکیل تیمهای امدادی زنان در استان خبر داد و افزود: جهت آمادگی در مقابل بلایا و امدادرسانی به موقع و مناسب بعد از وقوع حوادث، جمعیت هلال احمر اقدام به آموزش و سازماندهی تیمهای امدادی توانا نموده است.
وی در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشت که در عملیات نجات دقایق و ساعات اولیه پس از حادثه به عنوان زمان طلایی در نظر گرفته میشود و مهارت، حضور به موقع و سرعت عمل تیمهای امداد و نجات میتواند از مرگ و میر بیش از حد افراد جلوگیری کند.
تاکید بر لزوم آموزشهای تخصصی امدادی
سائلی بر لزوم آموزشهای تخصصی امداد و نجات تاکید کرد و گفت: امداد و نجات یک تخصص است که از عهده گروه خاصی که از پیش تعلیم دیدهاند بر میآید و تجربه نشان داده که اگر فردی که تجربه و آموزش لازم در این زمینه را ندیده است، بخواهد کمکی انجام دهد ممکن است معضلات بیشتری بوجود آورد.
ارتقای کیفیت ارائه خدمات به زنان و کودکان حادثه دیده از اهداف این طرح است
وی اضافه کرد: دفتر امور زنان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با هدف کاستن از آلام و رنج انسانها و ارتقای کیفیت ارائه خدمات به زنان و کودکان قربانیان سوانح و حوادث، با در نظر گرفتن ملاحظات شرعی و فرهنگی به تدوین طرح جامع توانا در قالب ۴ طرح اجرایی پرداخته است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم کمک به گسترش آموزشهای امداد و نجات و ارتقاء سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه در ارتباط با حوادث و سوانح را یکی از اهداف تشکیل این تیم دانست و ابراز داشت: به روز نمودن اطلاعات، ارتقای دانش و میزان آگاهی زنان داوطلب، کمک به یکسان سازی سطح آموزشها از طریق برنامههای آموزش امداد و نجات در کشور، استفاده بهینه و قابل قبول از توانمندی زنان با توجه به روحیه و فیزیولوژی آنان در ارائه خدمات امداد و نجات، تقویت مهارتهای پرسنل، امدادگران و داوطلبان زن به منظور شرکت در فعالیتهای امدادی وعام المنفعه از دیگر اهداف این طرح است.
وی ادامه داد: امدادرسانی صحیح و به موقع به زنان آسیب دیده در حوادث، با توجه به مسائل فرهنگی، اعتقادی و شرعی، بهبود و ارتقاء سطح پاسخگویی مطلوب به سوانح، تربیت نجاتگران و امدادگران متخصص به منظور بالا بردن توان عملیاتی و مدیریتی در صحنه آسیب، ایجاد اطمینان خاطر و تامین امنیت فکری زنان و کودکان در زمان حوادث و سوانح با حضور زنان امدادگر و نجاتگر از جمله اهداف دیگر در نظر گرفته شده برای این برنامه میباشد.
سائلی توسعه و ترویج فرهنگ مشارکت و کارتیمی در بین زنان و تاکید بر طراحی ساختار تیمهای ویژه امدادگران را در خلال این طرح مورد توجه قرار داد و افزود: ارتقاء و یا بهبود عملکرد امدادگران تخصصی زن جهت پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی در وضعیتهای اضطراری ناشی ازبلایای طبیعی از دیگر اهداف مورد توجه بوده است.
تیمهای عملیاتی در قالب ۱۰ تیم سازماندهی میشوند
وی در ادامه در مورد چگونگی سازماندهی تیمها گفت: تیمهای عملیاتی امداد و نجات زنان درقالب ۱۰ تیم جستجو و نجات در آوار، جستجو ونجات در جاده و سوانح ترافیکی، جستجو و نجات در ارتفاعات و فضای معلق، جستجو و نجات در دریا و سیلاب، تغذیه، بهداشت و توزیع اقلام امدادی، اسکان اضطراری، حمایت روانی، ارتباطات، آمار و پشتیبانی اداری، فوریتهای درمانی، پشتیبانی فنی عملیات امداد و نجات سازماندهی شده است.
حداقل سن ۱۸ و حداکثر ۴۵ سال برای عضویت در تیمهای امدادی زنان
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم شرایط شرکت کنندگان را حداقل سن ۱۸ و حداکثر ۴۵ سال تمام عنوان نموده و ابراز داشت: دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه، دارا بودن گواهینامه دوره پایه ۳۵ ساعته و برخورداری از سلامت جسمی و روانی از شرایط اولیه شرکت کنندگان بوده و افراد تعهد حداقل ۲ سال همکاری با جمعیت هلال احمر استان را داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: افراد برتر از نظر میزان معلومات دریافتی در دوره پایه انتخاب میگردند.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم گفت: با همت و تلاش معاونت امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان، تیمهای امدادی زنان با نام توانا تشکیل و سازماندهی میشوند.
کد خبر 1287383
نظر شما