سعید سلطانی در گفتگو با مهر درباره شیوع سویه جدید تب برفکی موسوم به "آسیا یک" در کشور گفت: قاچاق دام از مرزهای شرقی باعث شده است که انواع بیماریها در دامداریها شایع شود و ضررهای زیادی را به تولید وارد کند.
وی افزود: به طور حتم با شیوع هر بیماری ناشناخته ای در دامداریها تلفات وجود دارد و این موضوع بر تولید گوشت و شیر کشور تاثیر گذار خواهد بود.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه قاچاق ضربه زیادی را به دامداری کشور وارد کرده است، اظهار داشت: دامهای قاچاق از مبادی به کشور وارد می شوند که قرنطینه های دامپزشکی وجود ندارد؛ به همین جهت این سازمان نمی تواند کنترلی بر شیوع بیماریهایی که از طریق قاچاق وارد می شود، داشته باشد.
سلطانی درباره نظارت بر مرزهای شرقی کشور، گفت: دام زنده خیلی آسان از مرزها عبور می کند و باید برای جلوگیری از این امر تعداد نیروها در مرزهای کشور افزوده شود.
وی با بیان اینکه بیشترین دام قاچاق از مرزهای سیستان و بلوچستان به کشور وارد می شود، تصریح کرد: قاچاق دام زنده علاوه براینکه بر تولید گوشت در داخل کشور موثر است، بیماریهای متفاوتی را هم به کشور وارد می کند که ضربه های جبران ناپذیری را به دامداری ها وارد می کند.
سلطانی افزود: با واردات هر دام زنده 150 کیلوگرم گوشت تولید می شود اما در مقابل 200 دام ارزشمند نابود می شود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران با اشاره به قاچاق شیر خشک به کشور، افزود: علاوه بر قاچاق دام زنده، شیر خشک هم به کشور قاچاق می شود که این امر هم تولید شیر را تحت تاثیر خود در آورده است.
وی با اشاره به اینکه چوبدارها دام زنده را به کشور قاچاق می کنند، گفت: این افراد به دنبال منافع خود هستند و پرواربندها هم اطلاعی از اینکه گاوها قاچاق هستند، ندارند؛ بنابراین با خرید این دامها به دیگر دامداریها هم ضرر وارد می کنند.
سلطانی بابیان اینکه اغلب دامها در کشور شناسنامه دار نیستند، افزود: حتی اگر دامها پلاک گذاری هم باشند بازهم پرواربندها اطلاعات کافی در مورد دام های شناسنامه دار یا پلاک دارندارند، بنابراین باید ابتدا اطلاع رسانی در میان دامداران صورت گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی اخیرا در گفتگو با خبرنگار مهر از شیوع سویه جدید تب برفکی با نام "آسیا یک" خبر داده و گفته است: این بیماری از مرزهای شرقی به کشور ما وارد شده است.
نظر شما