ناصر مرگان ازغدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: سال گذشته با نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی بیش از 155 میلیون کیلوگرم گوشت سفید و قرمز در کشتارگاه های استان تولید شده است که بی شک سلامت و بهداشت آنها مهم ترین عامل در تامین امنیت غذایی مردم بوده است.
وی افزود: خراسان رضوی هم مرز با کشورهایی از قبیل افغانستان و پاکستان بوده و حضور زائرین حریم رضوی از ایران و سایر کشورهای اسلامی در ایام خاص، اهمیت مضاعفی را به تامین امنیت غذایی جامعه داده است.
ازغدی، از وجود 10 هزار مرکز عرضه فرآورده های خام دامی در استان خبرداد، و گفت: این واحدها به صورت روزانه و تصادفی توسط اکیپ های نظارتی دامپزشکی مورد بازرسی قرار می گیرند به طوریکه در سال گذشته 127 هزار بازدید از این مراکز انجام شده است.
وی یادآور شد، در حال حاضر 33 کشتارگاه دام و 14 کشتارگاه طیور در استان فعال است که کشتارگاه های طیور به لحاظ ساختاری و بهداشتی وضعیتی مطلوب داشته و همگی صنعتی هستند.
وی افزود: در تمامی این مراکز ناظرین فنی و شرعی دامپزشکی فعال هستند ولی کشتارگاه های دام دارای نواقص ساختاری هستند که باید باهمکاری ارگان های ذیربط نسبت به اصلاح ساختار آن ها مطابق تفاهم نامه وزارت کشور و سازمان دامپزشکی اقدام شود.
این مقام مسئول، یادآور شد: علیرغم وجود نواقص در کشتارگاه های دام استان، گوشت تولید شده در این واحدها تحت نظارت کارشناس دامپزشکی استحصال می شود.
وی از ساخت کشتارگاه های منطقه ای به عنوان عاملی تاثیرگذار در سلامت غذایی مردم استان یاد کرده و گفت: تمهیداتی برای ساماندهی وضعیت بهداشتی کشتارگاه های دام صورت گرفته که امیدواریم هرچه زودتر جهشی را در این حوزه شاهد باشیم و البته از حضور بخش خصوصی نیز در این عرصه استقبال می کنیم.
وی گفت: خراسان رضوی حدود 8 درصد از جمعیت دامی کشور را در خود جای داده که این میزان، علاوه بر تامین فرآورده های گوشتی استان می تواند منبع تامین پروتئین برای دیگر استان ها نیز قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان، آزمایشگاه های دامپزشکی را نیز به عنوان پشتوان های در تامین امنیت غذایی و سلامت عمومی دانست، و بیان کرد: آزمایشگاه های تخصصی کنترل کیفی مواد غذایی استان با قابلیت هایی نظیر، سنجش بقایای دارویی در گوشت دام طیور، انجام آزمایش های تخصصی شیر برای ارتقاء بهداشت عمومی درحال فعالیت است.
نظر شما