۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۳:۵۸

توسط جهاد کشاورزی بناب/

کشاورزانی متقاضی آبیاری تحت فشار از امتیازات ویِِِِژه بهره مند می شوند

کشاورزانی متقاضی آبیاری تحت فشار از امتیازات ویِِِِژه بهره مند می شوند

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب گفت: صاحبان زمینهای کشاورزی یک هکتار به بالا به شرطی که از آبیاری تحت فشار استفاده کنند از امتیاز ویژه تمدید پروانه بهره برداری از چاه و نیز استفاده از نعمت برق برخوردار می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی فتحی ظهر پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران مزایای استفاده از طرح آبیاری تحت فشار در صنعت کشاورزی را صرفه جویی در مصرف آب، افزایش راندمان مصرف آب، جلوگیری از انتقال بذر علف های هرز، جلوگیری از اتلاف و نابودی منابع آب و خاک و همچنین افزایش چشمگیر کیفیت خاک و محصولات کشاورزی عنوان کرد.

وی گفت: با وجود اینکه استقبال به نسبت خوبی از این طرح در شهرستان بناب شده ولی از کشاورزان فهیم و تلاشگر بنابی انتظار بیشتر از این داریم.

فتحی با بیان اینکه 80 درصد هزینه اجرای این طرح بصورت بلاعوض و 20 درصد بقیه نیز بعنوان تسهیلات قرض الحسنه به کشاورزان متقاضی اعطا می شود، گفت: این بهترین فرصت برای کشاورزان است تا در کشت باغات از آبیاری قطره ای و در کشت محصولات زراعی از آبیاری بارانی استفاده کنند.

وی از بکارگیری دستگاه مکانیزه جدید در زمین های کشاورزی بناب برای نخستین بار جهت اجرای کشت ردیفی پیاز خبر داد و افزود: امسال در کنار این کار، از آبیاری تحت فشار نواری هم در کشت پیاز که پرکشت ترین محصول این شهرستان محسوب می شود بهره گیری شده است.

فتحی به کاهش میزان بارندگی در شهرستان بناب اشاره کرده و گفت: از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون میزان بارندگی در بناب 248.1 میلی متر بوده است که این میزان در مدت مشابه سال زراعی گذشته 326.7 میلی متر بود.

مدیر جهادکشاورزی بناب اظهار داشت: هم اکنون متوسط دراز مدت بارندگی در بناب 306 میلی متر است و با توجه به اینکه از 18 اردیبهشت امسال تاکنون بارندگی نداشته ایم اکثر زمین های دیم شهرستان مورد تهدید قرار گرفته اند.

وی گفت: تاکنون 200 هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان زیر پوشش آبیاری تحت فشار بارانی و قطره ای قرار گرفته اند.

حسینعلی فتحی گفت: به همین منظور تاکنون چهار میلیارد ریال تسهیلات بانکی بلاعوض و چهار میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه پنج ساله به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته در سطح این شهرستان به همین منظور 485 هکتار شناسایی شده است افزود: از این میزان 92 هکتار زمین کشاورزی مورد تصویب قرار گرفته و تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفتند.

فتحی درخصوص برنامه های امسال مدیریت جهاد کشاورزی بناب برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار گفت: این طرح همانند سالهای قبل ادامه دارد و در این جهت 900 هکتار زمین واجد شرایط شناسایی شده و در دست اقدام است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بناب با اشاره به اینکه 100 هکتار زمین واقع در روستای ینگی کند خوشه مهر و 400 هکتار زمین واقع در روستای روشت بزرگ که آب آن بصورت پمپاژ از پایاب سد علویان تامین می شود ادامه داد: همچنین 400 هکتار دیگر در روستای دوش که آب آن از پایاب سد دوش تامین می شود شامل زمین های مورد نظر در سالجاری است که بصورت یکپارچه اجرا می شود.

گفتنی است هم اکنون 17 هزار هکتار زمین زراعی و شش هزار و 688 هکتار باغات در شهرستان بناب زیر کشت هستند که چهار هزار و 950 هکتار باغات شهرستان را محصول انگور تشکیل داده و سالانه بیش از 334 هزار تن انواع محصولات کشاورزی زراعی و باغی در شهرستان بناب تولید می شود که این شهرستان در تولید محصول پیاز مقام اول استان را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 1342420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha