۲۲ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

رشد مطلوب جمعیت مهم است نه کاهش و افزایش آن

رشد مطلوب جمعیت مهم است نه کاهش و افزایش آن

عضو هئیت علمی مرکز مطالعات پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت:باید با توجه به میزان رشد جمعیت و منابع اقتصادی و همچنین امکانات اجتماعی، فرهنگی و زیرساختهای کشور، نرخ مطلوب جمعیت و باروری تعیین شود.

دکتر محمود مشفق در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد رشد منفی جمعیت طی سالهای آینده افزود: با فرض اینکه آمارهای ثبت احوال درست است چنانچه روند کاهشی نرخ موالید ادامه پیدا کند به طور حتم طی سالهای آینده با رشد منفی جمعیت مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه رشد مطلوب جمعیت باید هدف قرار گیرد، گفت: نرخ مطلوب رشد و نرخ مناسب رشد موضوعی است که اکثر سیاستگذاران بدنبال آن هستند و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.

عضو هئیت علمی مرکز مطالعات پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در مورد سیاستهای تنظیم خانواده نیز تاکید کرد: این سیاستها در راستای حمایت از مادر و کودک و فاصله گذاری مناسب بین تولد دو فرزند انجام می شود و ربطی به برنامه ها و سیاستهای کاهش جمعیت ندارد.

به گفته وی، تنظیم خانواده به معنی کاهش موالید نیست بلکه باید جمعیت در مسیری هدایت شود که به انسان مطلوب و کیفی برسیم و بدین منظور نباید برای افزایش جمعیت سیاستهای تشویقی گذاشته شود.

مشفق افزود: چنانچه سیاستی بخواهد اثر گذار باشد باید براساس چشم اندازها تصمیم گیری شود و علاوه بر آن با سیاستهای فردی مردم همگرایی و همسویی داشته باشد. نمی شود جمعیت را افزایش داد اما خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی توان تامین هزینه های حتی یک فرزند را نیز نداشته باشند به همین دلیل است که باید سیاستها با توجه به وضعیت افراد اتخاذ شود.

وی با اشاره به اینکه باید به این نتیجه برسیم که نرخ باروری در کشور مطلوب است یا خیر،گفت: باید با توجه به میزان رشد جمعیت و منابع اقتصادی و همچنین امکانات اجتماعی، فرهنگی و زیرساختهای کشور، نرخ مطلوب جمعیت و باروری تعیین شود.

وی اظهار داشت: تعیین نرخ مطلوب رشد جمعیت احتیاج به مطالعات عمیق جمعیت شناسان، برنامه ریزان و جغرافیدانان دارد که باید بدین منظور گروهی تشکیل و نرخ مطلوب در استانهای مختلف با توجه به امکانات موجود دراین شهرها تعیین شود.

به گفته عضو هئیت علمی مرکز مطالعات پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، تعیین نرخ رشد جمعیت برنامه مفصلی نیاز دارد که درنظر گرفتن ظرفیتهای جمعیتی، میزان باروری، میزان مهاجرت و شهرنشینی از جمله شاخصه‌هایی است که باید مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 1357785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha