۱۴ شهریور ۱۳۹۰، ۱۲:۴۹

اولاندر در گفتگو با مهر:

جوهرگرایی از موضوعات قابل توجه در تاریخ اسلامی است

جوهرگرایی از موضوعات قابل توجه در تاریخ اسلامی است

استاد دانشگاه ایندیانا معتقد است: یکی از مسائلی که در سالهای اخیر در میان مورخان اسلامی محل بحث بوده جوهرگرایی بوده است، به طوریکه در مورد چگونگی بررسی آن نوعی سختی و دشواری وجود داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "عرفان و جامعه" اثر جان کری و اریک اولاندر با هدف بررسی عرفان اسلامی از سوی انتشارات راتلج منتشر شد.

این اثر به بررسی عرفان در جهان اسلام طی سالهای 1200 تا 1800 میلادی می‌پردازد. این اثر درصدد است تا مفهوم بندی مجددی از عرفان اسلامی ارائه دهد. همچنین در این اثر رابطه میان عرفان و جامعه مورد بررسی قرار گرفته است.

دکتر اریک اولاندر استاد دانشگاه ایندیانا در مورد این کتاب و محورهای آن به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا باید توجه داشت که این اثر با همکاری جمعی از اندیشمندان و متخصصان بین المللی به نگارش درآمده است.

وی افزود: کتاب در11 فصل سامان یافته و هر فصل عنوان یک مقاله است که توسط متخصص آن حوزه به نگارش درآمده است. برای نمونه در مقاله ای که توسط رضا ایلدریم به نگارش درآمده نسبت میان آیین فتوت و آرای قزلباشها مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: این کتاب مشتمل برمجموعه مقالاتی است که در آن تصوف و عرفان اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.
این استاد مطالعات اسلامی یادآور شد: نویسندگان این اثر از میان متخصصان تاریخ و تمدن اسلامی کشورهای ترکیه، آمریکا، ایتالیا، پاکستان و انگلستان هستند.

وی تأکید کرد: من در این اثر مقاله‌ای درباره بهاءالدین زکریایی ملتانی دارم. بهاءالدین زکریایی ملتانی یکی از عرفای برجسته آسیای جنوبی در قرون ششم و هفتم بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: یکی از مسائلی که در سالهای اخیر در میان مورخان اسلامی محل بحث بوده جوهرگرایی بوده است. به طوریکه در مورد چگونگی بررسی آن نوعی سختی و دشواری وجود داشته است.

کتاب حاضر برای صورت بندی جدیدی از عرفان اسلامی به مطالعه آثار مربوط به عصر عثمانی، آثار فارسی و جنوب آسیا پرداخته است.
کد خبر 1399021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha