۲۱ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۲۰

تقدیر معاون سیما از بهترین برنامه های حج

تقدیر معاون سیما از بهترین برنامه های حج

همایش گروه‌های کاری اعزامی به حج تمتع امسال صدا و سیما در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروه اعزامی حج تمتع 90 صدا و سیما متشکل از خبرنگاران، مجریان، گزارشگران، مستندسازان، تدوینگران و تصویربرداران حوزه‌های مختلف سازمان جهت هماهنگی و اعلام برنامه‌ها و گذراندن کلاس‌های آموزشی و همچنین تقویت روحیه معنوی و استعانت از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برای فعالیت در این ایام در مشهد مقدس گرد هم آمدند.

در این گردهمایی دو روزه، کارگروه‌های تخصصی، مهم ترین مسائل و مشکلات احتمالی پیش روی گروه اعزامی صداوسیما به تمتع 90 را بررسی کردند و راهکارهای اصلی را در دستور کار قرار دادند که از آن جمله حجت الاسلام و المسلمین دکتر مظلومی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با بیان فلسفه حج، حج تمتع را میدانی برای آزمایش و امتحان دانست و با توصیه به دست اندرکاران و برنامه سازان گفت: باید با تولید برنامه‌های فاخر و تاثیرگذار زمینه هدایت مردم را فراهم آوریم ، زیرا در پیشگاه خداوند زنده کردن یک نفر به منزله حیات بخشیدن به همه انسانهاست و منظور از این حیات ، حیات و زندگی معنوی است.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم قائم مقام سازمان نیز در این نشست گفت: آنچه هم اکنون از حج نمایش داده می‌شود بیشتر معطوف به انجام مناسک و اعمال و حس و حال حج است در حالی که صدا و سیما وظیفه دارد به لایه‌های عمیق تر حج بپردازد.

قائم مقام رسانه ملی در ادامه سخنان خود سفر به سرزمین وحی را سفر به مجموعه کاملی از وقایع تاریخ اسلام خواند و تاکید کرد: برای وقایع تاریخی باید سه ضلع مثلث نقل درست، نقد درست و نتیجه گیری درست شکل بگیرد. در غیر این صورت نمی‌توانیم ابعاد حوادث تاریخی را به درستی به مخاطبان منتقل کنیم و این به بصیرت و معرفت مخاطب خدشه وارد می‌کند.

موسوی مقدم با اشاره به حوادث و اتفاقات منطقه، بیداری اسلامی را متأثر از انقلاب اسلامی خواند و گفت: پیام‌ها و شعارهای انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر وارد شده و هیچ کس نمی‌تواند آن را انکار کند و از آنجایی که حج امسال قطعا تحت تاثیر بیداری اسلامی است، رسانه ملی باید به این امر توجه کافی داشته باشد.
 

وی در پایان گفت : گروه اعزامی به حج تمتع چشم و گوش مردم در این سفر معنوی هستند و باید  مردم تشنه دیدار سرزمین وحی را سیراب کند نباید از هیچ امر به ظاهر جزیی عبور کرد، باید هنر معنوی و دینی را ارائه داد و با رعایت اسلوب و مبانی هنری برنامه‌هایی موثر و جذاب تهیه و پخش کرد.

حسن گروسی، رئیس حج و زیارت و مدیر شبکه تلویزیونی- اینترنتی لبیک، اهمیت حج و چگونگی انعکاس حال و هوای آن را در رسانه ملی نیز تشریح و اعلام کرد گروه‌های مختلف کاری صداوسیما برای پوشش کنگره بزرگ معنوی حج تمتع 90 از اوایل مهر ماه به عربستان اعزام می‌شوند.

هچنین علی دارابی، معاون سیما رسانه ملی  با تشکر از تلاش‌های امور حج و زیارت سازمان صدا و سیما بر عظمت سفر حج و آمادگی برای این سفر تأکید کرد و گفت: حج، درس ایثار و مقاومت است. در حج ابراهیمی دو شخصیت بیش از همه یادآوری می‌شوند حضرت اسماعیل (علیه السلام ) و امام حسین (علیه السلام ) که جان و مال و خانواده خود را قربانی راه خدا کردند.

وی افزود: حج یک نماز بزرگ است و باید آن را اقامه کرد نه قرائت، بنابراین دست اندرکاران ، برنامه سازان ، خبرنگاران و مجریانی که در قالب کاروان حج تمتع صدا و سیما به سرزمین وحی می‌روند باید در ابتدا حس و حال و شعور و معرفت حج را در خود ایجاد کنند تا بتوانند آن را به مخاطبان نیز منتقل نمایند. در این راستا گزارشهای تصویری، بهتر از زیاده گویی است‌. گاه می‌شود که یک تصویر آنقدر گویا ، روشن و شفاف است که جایی برای کلام باقی نمی‌ماند. آماده سازی این موارد زمینه ساز ارائه ی مطالبی دقیق، متقن و با سند را به مخاطبان برنامه‌ها خواهد داد.

معاون سیما با تاکید بر جلوه‌های ویژه حج و اهمیت آن در برنامه‌ها اعلام کرد: موضوع مسلمانان دیگر کشورها ، جوانان در حج، ایرانیان خارج از کشور از سرفصل هایی است که می‌تواند در حج برنامه‌سازی شود و معاونت سیما نیز آمادگی این امر را دارد که به بهترین برنامه‌ها جوایزی را اهدا کند.

نوآوری ، خلاقیت و ابتکار از انتخاب سوژه‌ها و انعکاس لحظات ناب نیایش در عرفات ، مشعر و سایر اماکن در سرزمین وحی از دیگر مواردی بود که مورد تاکید قرار گرفت.

معاون سیمای رسانه ملی در پایان نگارش گزارش مکتوب کار را سنت خوبی دانست که باید به وسیله دست اندرکاران و برنامه سازان حج مدنظر قرار گیرد.

کد خبر 1405306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha