به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حداد عادل در مراسم نکوداشت شهیدان تعلیم و تربیت که روز دوشنبه در حوزه هنری سازمان تبلیغات برگزار شد، با اشاره به اندیشه شهید رجایی در خصوص دانشگاههای تربیت معلم افزود: ایشان فعالیت زیادی را برای ایجاد تربیت معلم آغاز کرده بودند که بنده نیز نظر ایشان را دارم و معتقدم هرکس می خواهد بلند مدت در آموزش و پرورش فعالیت داشته باشد در ابتدا باید تربیت معلم را تقویت کند.
وی با تشبیه آموزش و پرورش به یک اتوبوس، گفت: اگر ما یک اتوبوس کاملا مجهز و نوین داشته باشیم و تمام سرنشینان آن نیز محترم باشند اما یک راننده نابلد پشت آن بنشیند، اتوبوس و سرنشینان آن را نابود می کند اما اگر راننده خبره باشد ولی اتوبوس دچار نواقصی هم بود، باز امنیت بیشتر است و چیزی از بین نمی رود و حداقل حرکت آرام می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: معلم اصل و عنصر ذی روح است اما متاسفانه عده ای به دلیل افزایش فارغ التحصیلان تربیت معلم، به طمع افتادند که آن را از بین ببرند و بعد از آن نیز هر بار حق التدریس و کسانی که دوره های لازم را ندیده بودند، به کار گرفتند و همین آموزش و پرورش را از مسیر اصلی خود دور کرده است.
حدادعادل افزود: خوبشختانه در این دو سال توجهی به تربیت معلم شد و با پیگیری وزیر آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس دانشگاه فرهنگیان را تصویب کرد.
وی با بیان اینکه احترام به شهیدان تنها احترام به نام و یادشان نیست، گفت: مهم این است که اندیشه آنها را بدانیم و با تفکرات آنها آشنا شویم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و آموزشی شهیدان باهنر، رجایی و بهشتی پیش از انقلاب اسلامی و تلاش شهید کاظم موسوی برای تالیف کتاب درسی قبل از انقلاب، گفت: همه این شهدای بزرگ از دل آموزش و پرورش برخاستند و کار خود را از این نهاد آغاز کرده اند.
حدادعادل ادامه داد: اعتقاد این شهیدان به آموزش و پرورش به حدی بود که شهید بهشتی برخی از روحانیون را برای تحصیل به خارج از کشور می فرستادند و حتی هزینه تحصیل آنها را نیز خود فراهم می کردند آن هم در دورانی که امیدی به پیروزی انقلاب اسلامی نبود ولی ایشان چشم انداز دراز مدت داشتند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه از پیش از انقلاب شهیدان بهشتی و باهنر در حال تدوین کتابهای درسی بودند، گفت: اگر انقلاب در سال 1357 اوج نمی گرفت رژیم شاه این کتابها را از بین می برد.
وی با اشاره به ریاست شهید کاظم موسوی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: شهید موسوی از معلمان مدرسه علوی پیش از انقلاب بود و در همان زمان کتابهای درسی را تالیف می کرد و حتی کتاب آموزش عربی به شیوه آسان را هم نوشته بود.
نظر شما