به گزارش خبرگزاری مهر، سید پیام بطحایی با تاکید بر اینکه در قرار دادهای بیعمتقابل نسل اول، دوم و سوم یک کمیته مدیریت مشترک (JMC) متشکل از نمایندگان پیمانکار و شرکت ملی نفت ایران تشکیل میشود، وظیفه این کمیته را نظارت و تایید عملکرد کارهای پیمانکار دانست.
وی افزود: در این رابطه شرکت مجری طرح موظف است در هر مرحله از کار، شرکت ملی نفت ایران را در جریان امور گذاشته و در صورت لزوم تصویب هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران را اخذ کند.
مدیر امور حقوقی و قراردادهای شرکت ملی نفت بر ضرورت تایید هزینهها توسط کمیته مدیریت مشترک تاکید و خاطر نشان کرد: حسابرس داخلی شرکت ملی نفت نیز کلیه هزینههای پیمانکار، دفاتر و اسناد مالی وی را کنترل کرده و با قرارداد تطبیق میدهد و هزینهها پس از تایید حسابرس قابل باز پرداخت است.
به گفته وی از جمله ابزار کنترلی شرکت ملی نفت ایران در این نوع قراردادها، کمیته مدیریت مشترک، مجری طرح، هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران و حسابرسی داخلی این شرکت است.
مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در نسل سوم قراردادهای بیعمتقابل جریمه و پاداش نسبت به دستمزد پیمانکار پیشبینی شده است، توضیح داد: این جریمه و پاداش با توجه به اصل تولید صیانتی و افزایش بهرهبرداری بهینه از میدان به تناسب تولید واقعی یا پیشبینی شده در طرح جامع توسعه بوده و از میزان دستمزد پیمانکار کسر و یا به آن اضافه میشود.
وی با بیان اینکه در روشهای اصلاحشده بیعمتقابل رقم سقف قرار دادها پس از برگزاری مناقصات توسط پیمانکار تعیین میشود، توضیح داد: این کار با هدف جلب انگیزه پیمانکاران در بازگشت سرمایه و اجرای بهموقع قراردادها صورت میگیرد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت در اینباره تشریح کرد: بهطوریکه پیشبینی شده رقم سقف قراردادهای بیعمتقابل پس از برگزاری مناقصات دست دوم توسط پیمانکار و با حضور و نظارت مستقیم و موثر نمایندگان شرکت ملی نفت ایران مشخص و پس از تصویب این شرکت، در قراداد منظور شود.
بطحایی با اشاره به نتیجه مثبت این روش در اجرای قرارداد یادآور شد: این روش موجب میشود پیمانکاران هزینههای اجرا را با مناقصه تعیین کرده و هیچ حرف و بهانهای در این رابطه نداشته باشند.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت در پایان خاطرنشان کرد: همچنین مناقصه را نمایندگان شرکت ملی نفت ایران تایید و در نهایت شرکت باید تصویب کرده که این امر برای پیمانکاران جذابیت بیشتری خواهد داشت. با این روش ریسک پیمانکار در مورد افزایش هزینه ها بیش از سقف قرار داد و به صفر خواهد رسید.
نظر شما