به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جواد ملک زاده در نخستین کنگره حج و زیارت با موضوع "مداخلات پرستاری در برخی علائم هشداردهنده سیانوز، سنکوپ و..." اظهار کرد: بینی از راههای ورود عوامل بیماری زای تنفسی است که مانع از تجمع کلنی ویروسها و باکتریها در این محل می شوند.
وی، سنکوپ را نوعی غش بر اثر نرسیدن موقت و گذرای خون و بروز اختلال هوشیاری برشمرد و افزود: چون اکثر زائران حج تمتع امسال بیش از 80 سال سن دارند باید به دنبال سنکوپ هایی با منشا اختلال در ریتم قلب بود که در نهایت به اختلالات همودینامیک منجر می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: گاهی گرمای محیط یا ایستادنهای طولانی باعث بروز سنکوپ می شوند که در این صورت باید بیمار را از محیط پرازدحام خارج کرد و در وضعیت درازکش قرار داد.
ملک زاده گفت: در بیماران مبتلا به درد قفسه سینه هم باید از تزریق مرفین، تجویز اکسیژن، مصرف نیتروگلیسیرین و A.S.A استفاده کرد.
وی با بیان اینکه سیانوز از علائم و نشانه های دیررس هایپوکسی (کاهش اکسیژن) است، افزود: از کارشناس پرستاری انتظار می رود که پیش از بروز سیانوز متوجه عارضه هایپوکسی فرد شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بی قراری را از دیگر نشانه های هایپوکسی برشمرد و ادامه داد: پیش از این از سداتیوها برای درمان بی قراری استفاده می شد که البته سبب بدتر شدن وضعیت بیماران هم می شد.
ملک زاده به 2 نوع سیانوز مرکزی و محیطی اشاره و اظهارداشت: هایپوکسی هایپوکسمیک، هایپوکسی رکودی، هایپوکس ناشی از کاهش ظرفیت حمل اکسیژن (به علت کم خونی)، هایپوکسی ناشی از شنت و نیز هایپوکسی ناشی از کاهش p50 از انواع هایپوکسی هاست.
وی یاد آور شد: تجویز اکسیژن از مداخلات پرستاری در صورت بروز سیانوز ناشی از هایپوکسی است و حتی گاهی برای رفع و درمان عارضه هایپوکسی ناگزیر از دادن شوک هستیم.
نظر شما