به گزارش خبرنگار مهر، فریدون درویش زاده در نشست خبری روز دوشنبه در حالی خبر از رشد چشمگیر ساخت و ساز در بافتهای فرسوده داد که شورای شهر تهران هنوز در خصوص انحلال یا کوچک سازی این سازمان تصمیم گیری نکرده است.
وی معتقد است باید چالشهای گذشته شورا و سازمان نوسازی را فراموش کرد و با نگاهی مثبت از همراهی شورا استفاده کرد.
درویشزاده در نخستین روز پس از گزارش تحقیق و تفحص در سازمان نوسازی در جلسه غیرعلنی شورا با بیان اینکه از این پس تصمیم داریم به جای تصدی گری تولی گری بافتهای فرسوده را بر عهده بگیریم، گفت: با کوچک سازی و چابک سازی به طور تخصصی نوسازی بافتهای فرسوده را هدایت میکنیم.
وی با اشاره به ابهاماتی که شورای شهر در رابطه با عملکرد سازمان نوسازی داشت، گفت: شورای شهر تاکید داشت سازمان تصدی گری را کنار بگذارد و تولیگری و سیاستگذاری را در پیش بگیرد که خود نیز پیش از این چنین اهدافی را برای سازمان تعریف کرده بودیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی ادامه داد: در ابتدای تحقیق و تفحص از سازمان تعامل را در دستور کار قرار دادیم تا با سرعت بیشتری این روند به سرانجام برسد و با وجود آنکه تنها دو دوازدهم از بودجه امسال ما را مصوب کردند تمامی تعهدات سالانه خود را عمل کردیم.
درویش زاده با بیان اینکه هزار میلیارد تومان عملکرد فعالیتهای تصدی گری سازمان بوده است، گفت: 700 میلیارد تومان این بودجه صرف فعالیتهای فنی مهندسی و 300 میلیارد تومان صرف برنامههای تملکی شد که تنها 600 میلیارد تومان از تعهدات فعالیتهای تصدی گری ما باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه شورا از سازمان درخواست کرده ساختار سازمانی، آییننامهها و برنامههای اجرایی خود را در صورت تغییر ساختار به شورا ارایه کند، گفت: تمامی این برنامهها آماده است و پس از قرائت گزارش نهایی و تعیین تکلیف سازمان به شورای شهر ارایه میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی تاکید کرد: در دو سال آینده سه هزار و 268 هکتار از بافتهای فرسوده در شهر تهران تبدیل به کارگاه ساختمانی میشود و به جای نوسازی تک پلاکی انبوه سازی و تجمیع در دستور کار قرار میگیرد.
وی با اشاره به شیوه مدیریت نوسازی بافتهای فرسوده گفت: تصدیگری به تولی گری تبدیل میشود و دیگر شورای شهر نیز به خاطر فعالیتهای این چنینی ما را مورد تحقیق و تفحص قرار نمیدهد.
درویش زاده انسان محوری را ویژگی نوسازی بافتهای فرسوده دانست و گفت: عدالت محوری و توسعه شهری در مناطقی که دارای بافت فرسوده هستند و کاهش فاصله شمال و جنوب شهر از دیگر ویژگیهای نهضت بافت فرسوده است.
وی با تاکید بر اینکه دفاتر تحصیل گر در مناطق شهرداری فعالیتهای این سازمان را در محلات سرعت میبخشند، گفت: این دفاتر فرصتها، تهدیدهای این مناطق را شناسایی و با اعتمادسازی سبب افزایش ساخت و ساز در مناطق بافت فرسوده میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی با اشاره به عملکرد شش ماهه سازمان نوسازی شهر تهران گفت: حدود 20 هزار واحد در 6 ماهه اول سال پروانه ساخت دریافت کردند که در سال گذشته این میزان 11 هزار و 181 پروانه ساخت بود که شاهد رشد 80 درصدی بودهایم.
وی با بیان اینکه هر روز در شهر تهران 110 خانه اقدام به نوسازی بنای فرسوده خود کردند، گفت: نسبت ساخت و ساز واحدهای مسکونی در بافت فرسوده به کل تهران در سال 90 به 19 درصد رسیده است. همچنین روزانه 3 هزار متر مربع به معابر بافت فرسوده اضافه میشود.
درویش زاده ادامه داد: تعداد پلاکهای تجمیع شده در 6 ماه اول سال 20 هزار پلاک است که نسبت به شش ماهه اول سال گذشته 3 برابر رشد داشتهایم و می توان گفت: هر روز 35 خانه تجمیعی نوسازی میشوند.
وی با بیان اینکه سهم نوسازی امسال 30 هزار واحد مسکونی بوده است گفت: در 6 ماهه اول سال 16 درصد این برنامه تحقق پیدا کرده است که امیدواریم در پایان سال از برنامههای پیشبینی شده پیش افتیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی با بیان اینکه میانگین پلاکهای تجمیع شده در سال جاری 2.33 است، گفت: تجمیع پلاکها از 15 واحد و تا 2 واحد متغیر است و امیدواریم تا 100 پلاک نیز برسد هرچند آرزو بر جوانان عیب نیست.
وی با اشاره به مشوقهای ارایه شده به صاحبان بافتهای فرسوده گفت: در 6 ماهه اول سال 89، 14 میلیارد تومان تخفیف به شهروندان داده شد که این رقم در سال 90 به 32 میلیارد تومان رسیده است. در کل 37 میلیارد تومان تخفیف در سال 89 به شهروندان داده شده که این رقم تا کنون به 65 میلیارد تومان رسیده است که پیش بینی میشود کل تخفیفها از سال 89 تا پایان سال به بیش از 100 میلیارد تومان برسد یعنی به ازای هر پلاک فرسوده 7 میلیون تومان به صاحبان خانههای فرسوده تخفیف داده شده است.
درویشزاده ادامه داد: سال گذشته 8 هزار و 800 درخواست استفاده از وام تسهیلات ارایه شد که 4 هزار و 500 واحد به بانکها معرفی شد. امسال نیز 15 هزار و 380 نفر به بانکها معرفی شدند که تا کنون سه هزار و 190 نفر وام گرفتند. همچنین تا 119 ودیعه 12 میلیونی تسهیلات دو ساله رهن خانه نیز به شهروندان پرداخت شده است.
وی در خصوص طرح سرمایه گذاری متری مسکن گفت: 210 میلیارد تومان در قالب فروش دفترچههای 5 متری زمین به شهروندان جمعآوری شد که سود 24 درصدی مرحله اول پرداخت شده و سررسید سود 18 درصدی مرحله دوم نیز از ابتدای هفته به شهروندان پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی اضافه کرد: بهمن ماه امسال مرحله سوم پروژهها به اتمام میرسد و تمامی تعهدات ما به شهروندان پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای این هفته پرداخت سود مرحله دوم آغاز شده، گفت: تا کنون 800 میلیون تومان توسط بانکهای عامل به شهروندان پرداخت شده است.
درویش زاده ادامه داد: ما در فروش متری زمین به دنبال سودآوری نبودیم و این پروژه نیز برای شهرداری زیانی در پی نداشت.
وی با اشاره به سخنان سخنگوی شورای شهر تهران که طرح فروش اوراق مشارکت را طرحی زیانده دانسته بود، گفت: 20 درصد پولی که توسط انتشار اوراق مشارکت به شهرداری پرداخت شده بود طبق قانون توسط بانک برای ضمانت ضبط میشود و پیشبینیهای ما نیز مربوط به زمان رونق بازار مسکن بود که امیدواریم تا انتهای پروژه امام علی(ع) بتوانیم براساس پیشبینیها پروژهها را به فروش برسانیم.
وی زمان اتمام پروژه امام علی(ع) را خرداد ماه سال 92 اعلام کرد و گفت: این پروژه در سال اول 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که پروژههای این چنینی در سال اول تنها تملک میشوند.
مدیرعامل سازمان نوسازی اظهار امیدواری کرد با تحلیلهای اقتصادی سازمان نوسازی برای انتشار 700 میلیارد توان اوراق مشارکت سال 90 توسط اعضای شورا پذیرفته شود.
درویش زاده افزود: بسته اقتصادی این اوراق آماده تحویل به شورای شهر است. همچنین در صورت انتشار اوراق مشارکت پروژه به بخش خصوصی تحویل داده خواهد شد.
وی در خصوص انحلال 18 شرکت زیرمجموعه سازمان نوسازی گفت: 20 درصد سهام این شرکتها در اختیار شهرداری بود که براساس مصوبه شورا به طور کامل سهام سازمان به بانک شهر واگذار شد. همچنین هیچگونه امکاناتی توسط شهرداری به این شرکتها ارایه نمیشود و آنان مانند سایر شرکت های خصوصی در مناقصههای ما شرکت میکنند.
نظر شما