به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری این جشنواره صبح روز یکشنبه 24 مهرماه با حضور سهیل جهان بیگلری دبیر و حبیب ایلبیگی مدیر روابط عمومی حوزه هنری و جمع کثیری از خبرنگاران در محل حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست بیگلری به نقش رسانهها در علاقمندسازی جامعه به موضوع فیلم دینی اشاره کرد و گفت: رسانهها و مطبوعات میتوانند در تعریف نسبت دین و سینما با توجه به رویشهای جدیدی که در این جشنواره با آن رو به رو خواهیم بود نقش مهمی ایفا کنند. زمینهسازی برای معرفی جریان فیلم کوتاه دینی به فضای فرهنگی و سینمایی کشور از دیگر کارهایی است که آنان میتوانند انجام دهند.
وی افزود: موضوع دیگر دامن زدن به توجه مسئله فیلم دینی و معنویت در عرصه فیلم کوتاه و نکته دیگر معرفی و شناساندن چهرههای برگزیده این جشنواره است.
بیگلری ادامه داد: قصد داریم به جشنواره شکل فرا ملی بدهیم. از این رو نگاه تخصصیمان را در این دوره جشنواره بیش از پیش کردهایم. به نظر میآید این دوره از جشنواره در حد و اندازههایی قرار گرفته باشد که به بینالمللی شدن آن فکر کنیم. امسال نیز برگزاری بخش بینالمللی بیداری اسلامی را شاهد خواهیم بود. حدود 110 فیلم از 15 کشور برای این بخش فیلم ارسال کردهاند که 11 فیلم در بخش ویژه در چهار سانس نمایش داده خواهد شد. کشورهایی مثل مصر، سوئد، فلسطین، ترکیه، اسپانیا، ایتالیا، لبنان، فرانسه و ایران در این بخش حضور دارند.
وی در ارتباط با حضور مهمانان خارجی جشنواره عنوان کرد: عیاض شاهین کارگردان و مدیر جشنواره غزه، سمیر زعرور تهیهکننده لبنانی، محمد دبوغ مستندساز لبنای، راشد رادوان تهیهکننده اسپانیایی عراقی، کارمن مارکز تهیهکننده پرتغالی، رمضان و احمد صلاح محمد کارگردانان مصری، از مهمانان خارجی جشنواره هستند.
دبیر جشنواره فیلم دینی رویش در ادامه گفت: در بخش مسابقه 42 فیلم شامل، 10 فیلم انیمیشن، 19 فیلم داستانی و 13 فیلم مستند حضور دارند. به نظر میرسد امسال حضور بخش خصوصی با 17 فیلم بسیار پرشور بوده است. این نشان دهنده بستری است که جشنواره رویش برای توجه بیشتر به موضوع فیلمهای دینی فراهم کرده است. حوزه هنری با 15 فیلم، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با چهار فیلم و انجمن سینمای جوان با دو فیلم و جشنواره کیش با یک فیلم در این جشنواره حضور دارند.
وی افزود: هیئت انتخاب که پیش از این معرفی نشده بودند، شامل آقایان محمدرضا شرفالدین، جعفر صانعیمقدم، وحید موسائیان، وحید نصیریان است که 931 اثر را بازبینی کردهاند.
بیگلری درباره کتابهایی که در ارتباط با این جشنواره منتشر میشود، گفت: دو کتاب در زمینه دین و سینما همزمان با جشنواره منتقل میشود. یکی از آنها مجموعه مقالات در این زمینه و دیگری مصاحبه با صاحبنظران در مورد سینمای دینی است. دکتر محمد رجبی و دکتر ابراهیم فیاض از کسانی هستند که در این کتابها نوشتههایی از آنان وجود دارد.
وی افزود: سعی ما بر این بوده که به جشنواره شکل تخصصیتری دهیم و از دوستانی که در این زمینه صاحبنظر هستند برای شرکت در نشست در ایام جشنواره دعوت کردهایم. حاضران در این نشستها از حوزه تفکر، دین، فلسفه و تخصصی سینما هستند. دکتر رجبی، دکتر فیاض و منوچهر محمدی از حاضران در این جلسات هستند.
بیگلری درباره جوایز گفت: امسال جوایز به بخشهای تخصصی نیز تعلق خواهد گرفت، فیلمنامه، تصویربرداری، موسیقی و صدا نیز مرود داوری قرار گرفتهاند. در بخش مسابقه سینمای ایران هشت سئانس و در بخش ویژه بیداری اسلامی چهار سئانس خواهیم داشت.
دبیر جشنواره با اشاره به بزرگداشت رضا میرکریمی گفت: سه فیلم "زیر نور ماه"، "خیلی دور، خیلی نزدیک" و "یه حبه قند" از این فیلمساز در پایان هر سانس در جشنواره نمایش داده میشود. همزمان با اختتامیه جشنواره رویش، افتتاحیه نمایش فیلم "یه حبه قند" با حضور عوامل در مشهد برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست حبیب ایلبیگی عنوان کرد: جشنواره رویش معمولاً افتتاحیه ندارد. امسال افتتاحیه نسبتاً کوتاهی در جوار حرم مبارک امام رضا (ع) به همراه هنرمندان و مسئولان خواهیم داشت و شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون با ساخت و پخش برنامههای مختلفی در مورد جشنواره با ما همراهی خواهند کرد.
وی افزود:جشنواره رویش نقطه شروع خیلی از سینماگران است، امیدواریم نتیجه این تلاشها را در آثار سینمایی ببینیم. مقام معظم رهبری در دیدار سینماگران در سال 85 به این مسئله تاکید کردند که ارتباط مستمر بین حوزه علمیه و اهالی هنر و سینما وجود داشته باشد.
بیگلری در ادامه جلسه گفت: در سالهای گذشته شهرداری و استانداری مشهد همواره با جشنواره همکاری داشتند که امسال حضور موثرتری خواهند داشت. هر سال جشنواره به صورت همزمان در چندین شهر برگزار میشد، اما امسال بلافاصله بعد از جشنواره فیلمها در استانهای مختلف کشور به نمایش درخواهد آمد.
وی بیان کرد:در زمینه تولید و عرضه فیلمهای کوتاه تمهیداتی اندیشیده شده است که در آینده شرح مفصل آن را ارائه خواهیم کرد. همچنین به برگزیدگان جشنواره 70 درصد هزینه تولید فیلم بعدیشان که مضمونی دینی خواهد داشت پرداخت میکنیم و با تهیهکنندگان فیلمهای حاضر در جشنواره نیز برای عرضه آثارشان از سوی موسسه رسانههای تصویری مذاکره خواهیم کرد.
نظر شما