۱۹ دی ۱۳۹۰، ۸:۴۶

نشست اندیشه‎های راهبردی/

برنامه‏ های تدوینی پاسخگوی امروز باشند/ ارائه الگوی خانواده به جهانیان

برنامه‏ های تدوینی پاسخگوی امروز باشند/ ارائه الگوی خانواده به جهانیان

مدیر کل امور بانوان استانداری قم با تأکید بر اینکه اسلام دین فراگیر است و اندیشمندان باید طراحی کاربردی در مرزهای جغرافیایی جهانی داشته باشند گفت: باید الگوی مطلوب زن و خانواده را به جهانیان ارائه کنیم.

دکتر معصومه ظهیری در مورد اینکه تئوریزه کردن تعالیم اسلام پیرامون زن، پاسخگوی نیازهای امروز جامعه خواهد بود به خبرنگار مهر گفت: اسلام در رابطه با همه نیازهای بشری در همه اعصار و همه نسلها برنامه و قانون دارد و پاسخگو است. بنابراین آنچه از تعالیم اسلام بر می‏آید این است که از اول خلقت بشرتا یوم القیامه برای او هم قانون و هم برنامه را تعریف کرده است.

وی افزود: اینکه قانون را به صورت برنامه عملیاتی در بیاوریم تا پاسخگوی نیازهای اعصار باشد این کار بشر است. در طول تاریخ نسبت به زنان همیشه با یک مهجوریت مواجه بوده‏ایم. این عقب ماندگی دست بشر بوده هم از طرف زنان و هم حاکمان. زنان برای اینکه گامهای مؤثری در این زمینه برنداشتند و نوعی مغفولیت و به غفلت سپرده شدن مسائل زنان تقصیر خودشان است. بخش دوم در اجرایی کردن قانون و استنتاج آن و حمایت از قوانین است که نیمه دیگر پیکره جامعه که صاحبان قدرت و حاکمان هستند غفلت ورزیدند.این دو عامل در طول تاریخ باعث شد که فراز و فرودها و چالشهایی در مورد مسائل زنان داشته باشیم.

مدیر کل امور بانوان استانداری قم در مورد اینکه این فرآیند تئوریزه کردن رشدی متناسب با ظرفیتهای اسلام داشته است هم اظهار داشت: ظرفیت اسلام همیشه از نوع عملکرد بشر و پرداختهای اندیشه‎ای و عملیاتی بشر غنی‏تر و جلوتر بوده است. بشر باید خود را به آن بلندای فکری و اندیشه‎ای دینی نزدیک کند.

ظهیری در مورد اینکه برای استخراج اندیشه‎های راهبردی اسلام در حوزه زنان با رویکرد اقناعی نیازمند چگونه نگرشی هستیم گفت: نگرشی که مصون از جهل و خرافه و التقاط و انحراف باشد. همیشه این چهار عنصر تهدیدی برای اندیشه‎های ناب بوده است. بسیاری از اندیشه‏های ناب گرفتار جهل و خرافه شدند با اسم تجددگرایی و پیشرفت و به روز شدن دچار انحراف و التقاط از مسیر اصلی ناب و اندیشه‏های ناب شدیم.

عضوهیئت علمی جامعةالزهرا تصریح کرد: نیاز به دو کار مهم داریم، یکی بازنگری به آنچه که عمل کردیم ، واکاوی دوباره در حوزه مسائل زنان، رابطه زن و جنسیت در رابطه با خانواده و دختران. دوم اینکه نیازهای جامعه خود و نسل و عصرمان را خوب بشناسیم. گاهی برنامه ریزیها در یک خلأ عدم ارتباط با جامعه شکل می‎گیرند یا خیلی کند است یا آنقدر تند که دچار خطای انحرافی می‎شویم. . 

ظهیری در مورد اینکه در مسئله زنان در مواجهه با غرب آیا اولویت این است که اقدام به نظریه سازی کنیم یا با مصادیق غربی از قبیل فیلم و موسیقی و مد و لباس مقابله کنیم، یادآور شد: ما باید حرکت خودمان را با سرعت جامعه همگام کنیم. یعنی گاهی جامعه از مسیر حرکت ار سنت بسوی مدرنیته و در جریان پست مدرنیته سرعت آن از ما پیشی گرفته گویی اندیشمندان و نظریه‎پردازان و برنامه‏ریزان ما با این سرعت خودشان را همگام نکردند و جا ماندند. لذا جامعه دچار تصمیم‎گیریهای آنی، موقت و یا جریانی شده یعنی هرکجا یک جریانی پیش می آید جامعه یا تسلیم یا با آن مقابله می‎کند.

وی افزود: بنابراین حرکتهای انفعالی زیاد داشتیم. اگر می‏آمدیم و اندیشه‏های ناب رابجا و به اندازه و به موقع استخراج می‎کردیم و برای جامعه برنامه تدوین می‎کردیم جامعه از این راه نه تنها اقناع می‏شد بلکه ازآن غنای سرشار و برگرفته از زلال وحی برخوردار می‎شدیم. هرگاه توانستیم بین حرکت جامعه و اندیشه‏های ناب پیوند برقرار سازیم آنگاه جامعه اصالت خود را حفظ می‎کند.در رابطه با برنامه‏ریزیها گاهی دچار تجددگرایی و گاهی دچار انفعال شدیم. گاهی اصلا یادمان رفت که برای بعضی ارزشها و اصول و احکام برنامه داشته باشیم.

مدیر کل امور بانوان استانداری قم گفت: البته اینکه غرب نسخه‏های ناآزموده را عمل کرد و به بن بست رسیده‏ و الان در مسیر بازگشت، افت و خیز دارند حرفی نیست. ولی نه تنها باید برنامه‏هایمان پاسخگوی نسل و عصر خودمان باشد بلکه باید راهبردی برای جهان داشته باشیم زیرا اسلام دین فراگیر است و اندیشمندان و کسانی که در مسیر راهبردهای اندیشه‏ای کار می‎کنند باید طراحی کاربردی در مرزهای جغرافیایی جهانی داشته و الگوی مطلوب زن و خانواده را به جهانیان ارائه کنند.

کد خبر 1504311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha