۲۷ دی ۱۳۹۰، ۱۵:۱۲

نشست‌های معماری در حوزه/

مرکز معماری حوزه هنری "شهر ایرانی- اسلامی" طراحی می‌کند

مرکز معماری حوزه هنری "شهر ایرانی- اسلامی" طراحی می‌کند

اولین نشست از سلسله نشست های معماری با موضوع بررسی الگوهای شهرهای ایرانی –اسلامی با حضور اساتید معماری و دانشجویان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست تخصصی معماری با بررسی الگوهای شهرهای ایرانی – اسلامی در مرکز معماری حوزه هنری با حضور اساتید و دانشجویان رشته معماری برگزار شد.

در این نشست دکتر امیر محمدخانی؛ رئیس مرکز معماری حوزه هنری گفت: هدف از برگزاری سلسله نشست‌های معماری در مرکز معماری حوزه هنری گردآوری نظرات پیرامون موضوعات خاص ومشخص است برای رسیدن به الگویی جامع جهت طراحی شهرهای ایرانی-اسلامی، چرا که درکشورمان به موضوع الگوسازی کم پرداخته شده و این کوتاهی در فضای جامعه ما بیشترین صدمات خود را در زمینه‌های هنری واجتماعی وارد آورده‌است، چرا که نبود الگوی مشخص در زمینه‌های هنری و اجتماعی عامل اصلی آشفتگی در عرصه هنر ومسائل فرهنگی است.
 
وی افزود: البته در بسیاری از موارد نبود الگو باعث می‌شود که بسیاری خود الگو را زیر سوال ببرند و این سوال را مطرح کنند که چرا باید الگو داشت؟ در واقع الگو مورد حمله قرار می‌گیرد اما قطعا بحث الگوسازی از جمله مباحثی است که در کشورهای پیشرو و دارای سبک‌های خاص هنری و معماری حائز اهمیت است.
 
محمدخانی در ادامه تصریح کرد: نشست‌های معماری مرکز معماری حوزه هنری  به دنبال تهیه الگویی جامع برای معماری شهرهای‌مان است و امیدواریم با مجموعه‌ایی از این نشست‌ها و حضور فعال اساتید و اندیشمندان درجلسات مختلف نظرات علاقه‌مندان به معماری آینده کشورمان را گردآوری کنیم تا در غالب یک طرح برای طراحی یک شهر ایرانی مورد استفاده قرار گیرد.
 
وی با نگاهی به برخی نشست‌های برگزار شده ادامه داد: برگزاری نشست‌های معماری حوزه هنری یک رخداد جدی خواهد بود که در آن سعی می‌شود با دعوت واعلام فرآخوان از حضور اندیشمندان و معماران بهره برد و با گرآوری نظراتشان به الگویی جامع وکامل رسید و برخلاف رویه‌هایی که برای پیدا کردن الگو تا به حال طی شده یعنی یک موضوع را به بحث می‌گذارند و انواع و اقسام نگاه‌ها طراحی می‌شود و طی یک جشنواره آن را رونمایی می‌کنند و سپس تبدیل به مسابقه می‌شود. در نتیجه طرح‌های برگزیده با چند صد نمونه که هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند در غالب یک کتاب و یا نمایشگاه به مخاطب ارائه می‌شود و درآخرنمی‌توان یک طرح الگو را انتخاب کرد چرا که نتیجه آنها انواع طرح‌ها است، البته باید گفت تنوع بسیار خوب است اما در حوزه ساخت در فضاهای عمومی که توسط بسیاری ازنهادها و ارگان‌ها انجام می‌شود.
 
وی افزود: به طور کل در نشست های معماری حوزه هنری سعی می شود از گفتمانها ونظرات عزیزان علاقه مند پوروپوزالی طراحی شود وپس از تدوین نظرات مختلف فرآیندی آغاز می شود برای طراحی یک شهر الگو. در ادامه نشست موضوع الگوهای شهرهای ایرانی واسلامی مورد بررسی اساتید ودانشجویان قرار گرفت.
 
طراحی محله که در آیات قرآنی نیز به آن اشاره شده و ایرانیان در گذشته طبق همان اصول به طراحی شهرهایشان می‌پرداختند وهمچنین نگاه جامعه‌شناسانه به معماری از سوی معماران و بررسی برخی معماری های گذشته چون میدان عالی‌قاپو و توجه معماران به نیازهای مردمی وحتی حکومتی از جمله مباحثی بود که دراین نشست از سوی شرکت کنندگان ابراز و به بحث وگفتگو گذاشته شد.
 
رئیس مرکز معماری حوزه هنری در آخر با اشاره به حضور رسانه جهت آگاه سازی مردم از معماری امروز و رشد تصویر معماری در روح و ذهن شهروندان، از رسانه‌ها دعوت کرد تا با همکاری بیشتر با  مرکز معماری حوزه هنری این مجموعه را برای رسیدن به اهداف بلند مدت همراهی کنند.
کد خبر 1511779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha