۴ بهمن ۱۳۸۳، ۱۵:۴۸

معاون فني ايسنا:

اقدام سرويس دهنده آمريكايي در حذف سايت ايسنا، مغاير متن قرارداد و مقررات بين المللي است // مسوولان براي حمايت از رسانه هاي كشور چاره انديشي كنند

اقدام سرويس دهنده آمريكايي در حذف سايت ايسنا، مغاير متن قرارداد و مقررات بين المللي است // مسوولان براي حمايت از رسانه هاي كشور چاره انديشي كنند

متاسفانه روند توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در چند دهه گذشته به سمتي سير كرده است كه آمريكا توانسته است نبض اين فناوري را در دست گرفته و با روحيه تفاخر و استكباري كه در اين كشور پديد آمده، اعمال رفتارهاي غيرقانوني و تماميت خواهانه را سرلوحه مشي و سلوك خود قرار دهد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" مهندس احمدرضا يوسفي معاون فني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه در روزهاي گذشته يكي از سرورهاي ايسنا در آمريكا بسته شده است، افزود: اين در حالي است كه دولتمردان آمريكايي همواره آزادي خواهي، لزوم برقراري جريان آزاد اطلاعات و مبارزه با نقض حقوق بشر را شعار فعاليت هاي خويش قرار داده اند ، اما چنين حركت هايي، توخالي بودن اين ادعاها را ثابت و چهره واقعي آنان را نمايان كرده است.

وي در توضيح رويداد اخير افزود: درتاريخ 14 ژانويه مصادف با 25 دي ماه ساعت 11 به وقت آمريكا در ايميل ارسالي از سوي سرويس دهنده آمريكايي The Planet به ايسنا تاكيد شده بود كه  به دليل شرايط و قوانين ذكر شده بر روي اين سايت بايد اين خبرگزاري طي 48 ساعت آتي سرور را ترك كند. همچنين يادآور شده بود كه اين ايميل برگشت ناپذير بوده و قابل مذاكره نيست.  اين اخطار از سوي سرويس دهنده آمريكايي به ايسنا درحالي اعلام شده بود كه براساس شرايط و قوانين كه سرويس دهنده فوق در سايتش اعلام كرده تحت هيچ شرايطي حق ندارد سرويس طرف مقابل خود را به طور دايم و بدون ذكر دليل قطع كند.

وي در ادامه تاكيد كرد: حذف سايت ايسنا، به عنوان يك رسانه پرمخاطب در سطح جهان، از سوي اين سرويس دهنده آمريكايي خلاف قوانين انفورماتيكي در سراسر دنيا بوده و با شعار لزوم برقراري جريان آزاد اطلاعات و رعايت اصل آزادي دسترسي به اطلاعات و اخبار نيز تناقض فاحشي دارد.

يوسفي توضيح داد: در قرارداد ايسنا با اين سرويس دهنده اين اجازه به سرويس دهنده داده نشده كه قرارداد را به صورت يك طرفه و بي دليل فسخ كند.

خبرگزاري دانشجويان  ايران با ارسال هفت ايميل به اين سرويس دهنده خواستار اعلام دليل اين برخورد از سوي اين سرويس دهنده شده بود، اما در تمام اين موارد تنها با جواب غير واضح اين سرويس دهنده مواجه شد و حدود 53 ساعت بعد سايت ايسنا از روي سرور آن سرويس دهنده ترمينيت (حذف) شد.

مهندس يوسفي ، در پايان افزود: اينگونه اتفاقات لزوم چاره انديشي در اين زمينه و حمايت از رسانه هاي كشور را موكد مي سازد و شايسته است كه مسوولان امر و سياست گذاران مربوط در برنامه هاي كوتاه مدت و بلند مدت ، راهكارهاي ايجاد مراكز ميزباني پرقدرت و پرسرعت اينترنتي و ابزارهاي مورد نياز اطلاع رساني را جهت حفظ استقلال رسانه هاي جمعي كشور مورد توجه قرار دهند.

کد خبر 151282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha