به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد اظهار کرد: در چند وقت اخیر عوامل داخلی و خارجی نوسانات بازار سکه و ارز را با مشکلاتی روبرو کرد که در این راستا دولت در رسیدگی به این امر تاخیر کرد و بانک مرکزی نیز ضعیف عمل کرد.
رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ضعف بانک مرکزی بود که تزریق ارز را به بازار کاهش داد و سبب شد بازار دچار حساسیت شود.
وی افزود: بعد از تحریم بانک مرکزی و اعلام تحریم خرید نفت ایران فضای روانی بر بازار حاکم شد و عده ای از تجار و کسانی که وجوه نقدی داشتند به بازار ارز روی آوردند و سبب التهاب بازار شدند که در این راستا دولت و بانک مرکزی نیز به موقع دست به کار نشدند.
صندوق توسعه ملی 28 میلیارد دلار ذخیره دارد
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم با بیان اینکه ذخایر ارزی و طلا در تاریخ ایران بی سابقه است گفت: ما هیچ گاه در گذشته در قبل و بعد از انقلاب با این گونه ذخایر عظیم مواجه نبودیم که این امر ناشی از تدابیر مقام معظم رهبری بود که سبب شد در صندوق توسعه ملی 28 میلیارد دلار ذخیره شود.
وی با تاکید بر اینکه کشور ایران همان کشوری است که توانست در زمان جنگ و با تحریم های گوناگون و بدهی های خارجی مقابله کند گفت: مدیریت ارز ایران در زمان جنگ توانست قیمت هر دلار را از 960 تومان به 300 تومان کاهش دهد.
ارزش ذخایر طلای ایران سه برابر شده است
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر ذخایر ارزی ایران غیر قابل توصیف و زیاد است و طلا نیز از 4 سال پیش به کشور وارد شده و در این راستا نیز ما با مشکلی مواجه نیستیم گفت: طلا را ایران در زمانی به کشور وارد کرد که هر انس آن 980 دلار بود اما در حال حاضر این میزان به هزار و 700 دلار رسیده و تقریبا دوبرابر شده است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در خصوص افزایش نرخ طلا گفت: یکی از عوامل افزایش نرخ طلا پائین بودن نرخ سود سپرده ها بود که این امر موجب شد مردم به جای اینکه وجوه خویش را در بانک ها سپرده گذاری کنند به بازار طلا و ارز سرریز کنند.
گروه های انحرافی در افزایش قیمت طلا دست داشتند
وی افزود: البته در افزایش قیمت طلا عوامل خارجی و گروه های انحرافی نیز نقش داشتند که بر این اساس عوامل خارجی با تحریم های خویش در این افزایش موثر بودند.
وی تاکید کرد: ایران 3 سال است که تحریم دلار شده اما طی این مدت کشور توانسته اقتصاد خویش را به پیش ببرد و بدون وقفه تولیدات و صادرات خود را داشته باشد.
درآمد ملی ایران در رتبه هجدهم جهان است
مصباحی مقدم ادامه داد: اقتصاد ایران در دهه های اخیر وضعیت رو به رشدی را پشت سر گذاشته که یکی از عوامل این جهش ناشی از درآمد صادرات نفت خام بوده است.
وی افزود: امروز مطابق آمار بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و سی آی اس درآمد ملی کشور ایران در رتبه بندی هجدهم جهانی است.
رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص تولیدات ایران بیان کرد: ایران در تولید صنعتی، تولید شیلات و تولید دارو رشد بسیاری خوبی را داشته اما این امر به معنای برداشت مطلقا مثبت از اقتصاد ایران نیست.
وی افزود: اقتصاد ایران در حال حاضر دستخوش تغییراتی شده که نیازمند ارزیابی و تحلیل موشکافانه است که این تحلیل باید در ابعاد گوناگون تولید، صادرات، توسعه، واردات، نرخ تورم و ابعاد دیگر اقتصاد کلان مانند اشتغال مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
رسیدن نرخ تورم به ده درصد هدف برنامه چهارم توسعه بود
رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه انتظارات ما در برنامه چهارم توسعه تحقق پیدا نکرد گفت: انتظار ما این بود که در برنامه چهارم توسعه رشد 8 درصدی را طی کنیم و نرخ تورم به زیر 10 درصد برسد.
وی افزود: قرار بود رشد سرمایه گذاری و بهره وری را داشته باشیم اما هیچ کدام از این موارد مطابق برنامه چهارم توسعه پیش نرفت.
اجرای قانون هدفمندی یارانه ها یکی از اقدامات بزرگ دولت بود
وی با بیان اینکه در دو ماهه اخیر اقتصاد ایران دستخوش تغییرات شده اظهار کرد: با وجود اینکه در دو ماهه اخیر ایران دستخوش تغییرات شده اما اقدام بزرگ دولت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها بود که با اجرای این قانون صرفه جویی کلانی در کشور اتفاق افتاد.
مصباحی مقدم ادامه داد: از زمان هدفمندی یارانه ها، میزان مصرف بنزین، برق و گاز متعادل شده و این امر در حالی است که در سال های گذشته در فصل زمستان صادرات گاز به ترکیه و تزریق آن به پالایشگاه ها و تولید کنندگان متوقف می شد اما از زمان هدفمندی یارانه ها صادرات گاز در فصل زمستان ادامه دارد و قطع نشده است.
نظر شما