شهلا جواهری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عید و مفهوم آن یعنی تازه شدن با تمام اوصافش که با تاریخ این سرزمین عجین شده به طوری که در هر نقطه از این سرزمین کهن با آداب و رسوم متفاوت برگزار می شود که هر کدام از این مراسم خود دارای مفهومی خاص در معرفی این سنت دیرینه است.
این مسئول امور فرهنگی افزود: دیار ما کرمانشاه نیز از این قائده مستثنی نیست و مردم کرد زبان ما نیز با فرهنگ و آداب به خصوص خود، سعی در شناساندن این فرهنگ یعنی معرفی نوروز با آداب خاص خود دارند.
وی تصریح کرد: اسفند ماه در میان کردها "نوروزماه" خوانده می شود که برابر با اول اسفند ماه است و شروع بهار برای عشایر مصادف با اول اسفند ماه است زیرا در مناطق گرمسیری زمستان را طی می کنند.
وی گفت: روز اول بهار مصادف با نوروز شب شادی نزد مردم کرد زبان است که تمام فامیل دور هم جمع شده و با برگزاری انواع بازی ها و سرگرمی های به خصوص، مشغول هستند.
جواهری تصریح کرد: از دیگر آداب خاص این شب نزد مردم کردزبان خواندن اشعار محلی و دعا کردن است یعنی رسمی که این جوانان کیسه یا سبدی با خود همراه دارند و از صاحبخانه طلب عیدی می کنند.
وی افزود: همچنین در این شب زنان کرد خمیری را درست کرده که به آن "په پک" می گویند.
جواهری تصریح کرد: هدف درست کردن این خمیر و درست کردن نان از آن به دست آوردن خیر و برکت و روزی است که هر کسی از آن سهمی دارد و این امری اعتقادی است.
وی در پایان تاکید کرد: این آداب و آئین های دیرینه و کهن در میان تمام مردم سرزمینمان ایران وجود دارد که مطالب گفته شده در واقع نگاهی گذرا به رسوم و آداب مردم این دیار است که در هر نقطه به گونه ای خاص برگزار می شود اما تمام این نکات نشان از وصل این آداب با تار و پود زندگی مردم دارد.
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مسئول امور فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: اسفند ماه در میان کردها "نوروزماه" خوانده می شود که برابر با اول اسفند ماه است.
کد خبر 1558954
نظر شما