به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسن شهیدی با بیان این که از آن جا که استفاده از حمل و نقل عمومی در شهرها، عملا به کمک پیادهروی و عموما به یاری وسایل کمک به پیادهها مانند دوچرخه یا ویلچر امکانپذیر میشود،گفت: از این رو پیادهروی، دوچرخهسواری و حمل و نقل عمومی به عنوان سه رکن اساسی حمل و نقل کلانشهرهای امروز مطرح بوده و مظاهر عینی عدالت اجتماعی در شهرهای شهروندمدار محسوب میشوند.
با اشاره به اجتناب ناپذیری ترافیک در زندگی شهری افزود: اگر چه ممکن است به کمک انواع فنآوریهای اطلاعاتی، دسترسی انسانها به نقاط مختلف را از طریق انواع وسایل حمل و نقل محقق ساخت اما هرگز نمیتوان حرکت فیزیکی انسانها را حذف کرد.
وی با تأکید بر اولویت و محوریت پیادهروی در شهرها اظهار کرد: حرکت در مسیر ساماندهی شبکههای پیاده شامل دسترسی پیاده به پلاکها، پیادهروها، محورهای پیاده تاریخی – گردشگری، بازارها و مراکز تجاری و اداری، سیاست محوری در این زمینه است.
شهیدی، ایمنسازی، زیباسازی و جذابسازی مستمر و پویای شبکههای پیاده را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: از آن جا که برنامهریزی، طراحی، اجرا و مدیریت شهرهای پیادهمدار بدون هدفگذاری و سیاستگذاریهای کلان و راهبردی عملا در حد ورزش ذهنی، نصایح اخلاقی و پیشنهادهای کتابخانهای باقی خواهد ماند، دگرگونی اساسی در نگرش، بینش و منش تصمیمگیران لازمه تحول در این زمینه و روی آوردن به پیادهمداری در شهرهاست.
وی گسترش شبکههای شریانی و بزرگراهی، توسعه حمل و نقل عمومی، مدیریت تقاضای سفر و برنامهریزی سیستمهای حمل و نقل شهری را چهار استراتژی کلیدی در زمینه مدیریت ترافیک بر شمرد و اضافه کرد: اصلیترین دلیل ناکامی در حل مشکلات حمل و نقلی کلانشهرها در نگرش نادرست و ناقص نهفته که موجب استمرار، ماندگاری و پایداری مشکلات حمل و نقل شهری شده تا آن جا که به عنوان اصلیترین معضل شهرهای بزرگ قلمداد میشود.
این صاحب نظر در امور حمل و نقل و ترافیک در پایان خاطرنشان کرد: تغییر نگاه مدیران شهری و شهروندان نسبت به مفاهیم کلیدی و پایهای مانند شهر، شهروند، شهروندمداری، شبکههای اجتماعی، هویت، فرهنگ و مدنیت، عناصر اصلی و پایه تحول در نگرش نسبت به مسائل شهری را تشکیل میدهد.
نظر شما