۳۰ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۰۲

بیرانوند با مهر مطرح کرد:

قزوین ارائه دهنده نامزدهای منحصر به فردی برای ثبت جهانی است

قزوین ارائه دهنده نامزدهای منحصر به فردی برای ثبت جهانی است

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: استان قزوین با توجه به تعدد جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی که برخی از آنها منحصر به ‌فرد است می ‌تواند برای ثبت جهانی نامزدهایی را معرفی کند.

اسدالله بیرانوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: استان قزوین با توجه به تعدد جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی که برخی از آنها منحصر به ‌فرد است می ‌تواند برای ثبت جهانی نامزدهایی را معرفی کند.

وی افزود: از آثاری که قابلیت ثبت جهانی را دارند مجموعه‌ باغستان قزوین، منطقه تاریخی و طبیعی الموت، دولتخانه صفوی و شهر تاریخی سمیران در اولویت‌ برای ثبت هستند که امیدواریم بتوانیم با تکمیل و به روز رسانی اطلاعات و آماده سازی فضاهای یاد شده طبق ضوابط مقرر در ثبت جهانی این آثار را به  ثبت برسانیم.

بیرانوند با اشاره به شرایط ثبت جهانی آثار افزود: میراث جهانی یونسکو عهد نامه‌ای بین‌المللی است که در سال1972 میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسیده و موضوع آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بشر است که اهمیت جهانی دارند و متعلق به تمام انسان‌های زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، محسوب می‌شوند و حفاظت از این آثار پس از ثبت در عین باقی ماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوطه، به عهده تمام کشورهای عضو خواهد بود.



این مسئول یادآورشد: این کنوانسیون از یک دیباچه و ۳۸ ماده در هشت فصل تشکیل شده‌است و مکان‌های میراث جهانی ثبت ‌شده در سازمان یونسکو در فهرستی که توسط برنامه میراث جهانی بین‌المللی قرار دارد اداره می‌شود.

وی همچنین بیان کرد: در استان قزوین قدم اول برای ثبت جهانی برداشته شده که باید با همکاری دستگاه های مرتبط و همراهی خوب و صمیمانه مردم، فضاهای پیشنهادی برای ثبت را با سلسله قوانین و مقررات جهانی آماده کنیم که در حال حاضر دفتر ثبت جهانی که با حضور مدیر دفتر تدوین پرونده‌های نامزدی ثبت جهانی ایران در دولتخانه صفوی افتتاح شد، نخستین گام در راستای اجرایی شدن این کار مهم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با تشریح شرایط ثبت جهانی یک اثر اظهارداشت: اگر یک اثر نشان دهنده شاهکاری از نبوغ و خلاقیت انسانی باشد، تبادل ارزش‌های بشری در یک بازه زمانی در یک منطقه فرهنگی از لحاظ پیشرفت در معماری یا فن‌آوری، برنامه ‌ریزی شهری یا طراحی چشم‌انداز باشد، ‌گواهی بی‌همتا یا دست‌کم استثنایی بر یک سنت فرهنگی یا تمدن زنده یا از میان رفته باشد می تواند نامزد ثبت جهانی شود.



بیرانوند افزود: همچنین هر گاه اثری نمونه ‌ای برجسته در معماری یا تکنولوژی که مرحله مهمی از تاریخ بشر را نشان دهد، نمونه برجسته ‌ای از تعامل بین انسان و محیط زیست و یا نماینده یک فرهنگ باشد، به طور مستقیم با رویدادها یا سنت‌های زندگی، افکار و عقاید یا آثار هنری یا ادبی دارای اهمیت عالی جهانی مرتبط باشد و در معیارهای طبیعی نیز پدیده‌ای بی نظیر طبیعی با زمینه‌های استثنایی و زیباشناسی تلقی شود شرایط ثبت جهانی را دارد.

این مسئول همچنین تصریح کرد: نمونه برجسته بودن از مراحل و تغییرات تاریخ زمین شناسی، نمونه برجسته از فرآیندهای زیست محیطی و بیولوژیکی در تکامل و توسعه زمینی، اکوسیستم‌های ساحلی و دریایی و جوامع از گیاهان و حیوان‌ها، زیستگاه‌های طبیعی مهم از نظر تنوع زیستی و حاوی گونه‌های در خطر بودن از شرایطی است که یک اثر را در فهرست آثار جهانی قرار می دهد.

کد خبر 1580010

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha