دکتر عماد افروغ، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد روز قدس و اهمیت آن با توجه به بیداری اسلامی و تحولات منطقه ای گفت: بهترین مضمون برای روز قدس، صحبت هایی است که حضرت امام(ره) در این باره داشتند و آن این است که اولا روز قدس، یک روز جهانی است و صرفا اختصاص به کشورهای اسلامی ندارد.
وی افزود: جریان صهیونیسم، یک غده سرطانی است که کل مصالح بشریت را تهدید می کند، در هر جای جهان که باشد خطرناک است. بنابراین نباید جایی برای تفکرهای صهیونیستی و نژادپرستانه و تجاوزگرانه در جهان وجود داشته باشد.
افروغ در ادامه سخنانش اظهار داشت: از سوی دیگر حضرت امام(ره) اشارتی هم داشتند که روز قدس، روز مصاف حق و باطل و ایمان و کفر است. تمام دینداران و حق مداران عالم باید نسبت به این روز حساسیت داشته باشند و به گونه ای حساسیت خودشان را نشان دهند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برخی از کشور از طریق راهپیمایی و در برخی از کشورها از طریق هم دردی، یا از طریق بیانیه، سخنرانی و .. این روز گرامی داشته می شود. به هر حال باید نگاه جهانی به پدیده صهیونیسم داشت و نباید یک نگاه صرفا جغرافیایی را اتخاذ کرد، اصلا نباید نگاه جغرافیایی و مقطعی داشت، مضرات صهیونیسم مربوط به جهان اسلام و فلسطین نیست. همه جا شاهد لابی های صهیونیستی هستیم و هر جا که استکبار هست لابی های صهیونیستی هم هست.
این محقق و نویسنده کشورمان با بیان اینکه ممکن است بدفهمی هایی صورت بگیرد که متأسفانه صورت هم گرفته است، گفت: باید بین صهیونیسم و آئین یهود تفاوت قائل شد. آئین یهود، یک آئین الهی است که مورد تأیید مسلمان ها هم هست و هیچ تضادی ماهوی بین یهودیان و مسلمان ها نبوده و نیست، اما بین صهیونیسم و آئین یهود تفاوت بارزی وجود دارد.
افروغ در پایان سخنانش با اشاره به اینکه صهیونیسم از آئین یهود متمسکی برای مظلوم نمایی ساخته است، بیان کرد: برای اینکه در پشت آن پنهان شود و باید خیلی دقت کرد که نفرت از صهیونیسم به معنای نوعی خدایی ناکرده اساعه ادب به آئین یهود تلقی نشود. این تفاوت ظریفی است که همواره باید به آن توجه شود. آئین یهود یک آئین توحیدی است و به هر حال ما در مبنای توحیدی با ادیان ابراهیمی اشتراک نظر داریم و براساس این اشتراک نظر باید موضعی علیه صهیونیسم و استکبار توأمان داشته باشیم.
نظر شما