به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خسروی ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح این کارگاه که با حضور قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار شد، اظهار داشت: کارگاه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی با توجه به معادن سنگ های موجود در سیستان و بلوچستان و کشورهای همسایه بویژه افغانستان که معادن غنی از انواع سنگ های قیمتی و کمیاب را در خود جای داده است، نقش بسیار مهمی در زمینه تراش سنگ های قیمتی و صادرات آنها خواهد داشت.
وی گفت: این کارگاه در گستره ای با 500 متر مربع زیر بنا با اعتبار سه میلیارد و 200 میلیون ریال ساخته شده است.
وی افزود: این کارگاه ظرفیت پذیرش سالانه 150 هنرجو را دارد.
رئیس میراث فرهنگی زابل بیان داشت: این کارگاه از بخش های مختلفی مانند تراش، پولیش و آزمایشگاه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی تشکیل شده است.
وی گفت: در این کارگاه سنگ های قیمتی مانند یاقوت، لاجورد، فیروزه و تعدادی سنگ که در حوزه هیرمند وجود دارد، تراش داده می شوند.
وی افزود: علاقمندان می توانند در کلاس های سنگ تراشی و سنگ شناسی که در این کارگاه برگزار می شود شرکت کرده و در پایان گواهی پایان دوره دریافت کنند.
خسروی اظهار داشت: سابقه دیرینه و چند هزار ساله تراش سنگ های قیمتی در سیستان بویژه شهر سوخته که محل فرآوری انواع سنگ های قیمتی برای صادرات به بین النهرین بوده، گواه توانمندی این منطقه در ایجاد و رونق کارگاه های مربوطه است.
نظر شما