محمدجعفر صادقی به مناسبت روز سالمند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: سالمند میتواند هر روز با سعی در مورد یادگیری یک چیز حافظه خود را تقویت کند.
وی اضافه کرد: گوشدادن به اخبار رادیو و تلویزیون و بازگوکردن آن در جمع دوستان، مطالعه کتاب و یا روزنامه، تعریفکردن خاطرات گذشته، مشاعره، حلکردن جدول از روشهای تقویت حافظه است.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: با گذاشتن اشیایی که همیشه از آن استفاده می کنند مثل عینک یا کلید در جای مشخص میتوانند با فراموشکاری مقابله کنند.
صادقی با اشاره به همراه داشتن یک دفترچه یادداشت تصریح کرد: یادداشت کردن مطالبی که ممکن است فراموش شود، یادداشت پیامهای تلفنی و در معرض دید قراردان داروهای مصرفی را میتوان از دیگر روشهای مقابله با فراموشی دانست.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابورگفت: انسان هیچ نقشی در مراحل ابتدایی زندگی خود ندارد اما در مراحل جوانی، پیری و پایان عمر، میتواند با حسن تدبیر یا سوء تدبیر در کیفیت زندگی خود تغییراتی ایجاد کند.
صادقی اظهارکرد: در سوره مومنون آیه 67 آمده است که بعضی از شما پیش از پیری میمیرید و بعضی به آن زمان معین میرسید شاید به عقل در بیایید.
وی بیان داشت: در این آیه مبارکه آمده است «اوست آن خدایی که شما را از خاک، سپس از نطفه و بعد از لخته خونی بیافرید، آنگاه شما را که کودکی بودید از رحم مادر بیرون آورد تا به سن جوانی برسید و پیر شوید.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور اضافه کرد: از جمله نکاتی که در این آیه شریفه به آن اشاره شده مرحله بلوغ و جوانی و بعد از پیری سخن به میان آمده است نکته قابل توجه آن است که برای چهار مرحله اول زندگی یعنی خلق انسان از خاک، نطفه، علقه و دوران نوزادی عبارت«آفرید شما را » آمده است.
صادقی یادآور شد: نکتهای که در انتهای آیه شریفه به آن تاکید شده «شاید به عقل در آیید» است که حقایقی را مانند سالمندی را بهعنوان بخشی از دوران زندگی بپذیریم و شکر این نعمت را همواره بهجا آوریم، در دوران جوانی در مسیر حق گام برداریم و زندگی را بر پایه تقوا بنیان نهاده تا در پناه آرامش قلبی از لذت طول عمر بهرهمند شویم، همواره به یاد مرگ باشیم و توشهای برای آخرت ذخیره کنیم، را آشکار میکند.
نظر شما