به گزارش خبرنگار مهر، مجید قیصری صبح امروز دوشنبه 10 مهر با حضور در خبرگزاری مهر در گفتگویی با موضوع مرور بیش از دو دهه داستان نویسی خود شرکت کرد.
وی در این گفتگو در پاسخ به سوالی درباه مشخص بودن نماد صلحطلبی و بیزاری از جنگ در داستانهای خود گفت: من طعم گلوله را چشیدهام، داغ سختی جنگ را کشیدهام، میدانم جنگ چیست و غربت آن را هم لمس کردهام. میدانم نداری و سختی موجود در جنگ چیست، دوست دارم مخاطب من دیگر آن را مزمزه نکند.
وی ادامه داد: من راهی را رفتهام که ته آن هیچی چیزی نبود؛ من از منظر سیاسی صحبت نمیکنم، نگاه من به جنگ کاملا انسانی است. از این منظر آخر هر جنگی باخت است و هیچ پیروزی ندارد.
نویسنده رمان «طنابکشی» افزود: در همه جنگهای دنیا، تمام حاضران خود را پیروز میدانند، اما واقعیت این است که از روز اول هر جنگی تا روز پایانی آن، تنها چیزی که وجود دارد باخت است و هیچ پیروزی وجود ندارد. در جنگ زندگی و لذت و یا به عبارت بهتر همه چیز را از دست خواهی داد و من وظیفه خودم میدانم که بگویم این راه دیگر نباید پیموده شود.
وی تصریح کرد: چیزی که در صلح و گفتمان میتوان به دست آورد را با جنگ نمیتوان یافت و گفتمان من در ادبیات دقیقا همین است. معتقدم سیاستمداری هم ارزش دارد و قابل احترام است که بر این روش و مرام باشد.
برگزیده جایزه مهرگان ادب و شهید حبیب غنیپور همچنین به تازهترین رمان خود با عنوان «سهکاهن» اشاره کرد و گفت: این رمان هم با محوریت جنگ میان خیر و شر و با نگاهی تازه به صلح و رحمت وجودی پیامبر اکرم (ص) نوشته شده است. البته این داستان را در سال 1388 نوشتم اما انتشار آن تا امروز طول کشیده است.
قیصری درباره محور این داستان نیز گفت: این داستان در زمان زندگی پیامبر اکرم (ص) نزد حلیمه و همسرش حارث رخ میدهد و ماجرای آن به حضور سهکاهن در میان قبیله حلیمه برای یافتن و ربایش پیامبر آخرالزمان بازمیگردد. این سه کاهن در حال جستجو و یافتن این کودک به صورت مخفی هستند و در همین فضاست که حلیمه و همسرش به آنها شک میکنند و ماجراهایی به وجود میآید.
وی درباره استناد تاریخی این رمان که از سوی انتشارات عصر داستان منتشر خواهد شد نیز گفت: در تاریخ ماجرای این کاهنان آمده است و من با استفاده از لفظ سه کاهن به دنبال بیان نوعی تکرار در زمینه مفهوم فعل و عمل آنها بودم.
مشروح این گفتگو به زودی منتشر خواهد شد.
نظر شما